Nowy temat anowie prosze was o pomoc mam golfika kombi 1.9 tdi .I chodzi oto jak jade w granicach 80 i wiecej to niemoge otworzyc tylnych okien oczywiscie sie otwieraja tylko jak opuszcze pare centymetrow lub do polowy to strasznie buczy w aucie oraz sa takie wibracje ze zaden z was by tego nie wytrzymal ,wymyslialem juz cuda na kiju i niewiem co moze byc oczywiscie z przodu jest ok.Duzo poruszam sie z synem bo ma alergie i jest potrzeba uchylania okien .Prosze o pomoc.
nic z tym nie zrobisz.w trakcie otwarcia okna w czasie jazdy do auta dostaje sie powietrze i w srtodku auto napełnia sie jak balon powietrzem.i dlatego to buczenie które az w uszach boli to własnie z tego powodu.
nie zrobisz nic z tym.uchyl jedno okno. bedzie buczenie - delikatnie uchyl drugie buczenie zniknie.
Dokładnie ja tez kiedyś jechałem ze 100km/h i mój brat okno z tyłu otworzył to aż sie nieprzyjemnie w uszach zrobiło. Teraz otwieram tylko przednie okna
Może pomagają takie plastykowe owiewki, mam na przednie - są super a czy na tył się sprawdzają? Może ktoś je już ma.
To buczenie, w dodatku nieprzyjemnie pulsujące, zaczyna się praktycznie od ok. 60 km/h.