Nakładki na błotniki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Nakładki na błotniki

Postprzez morsdicti » 24 gru 2008, o 00:02

Chcem kupić nakładki na błotniki, jako, że auto bierze trochę rdza a nie zamierzam nim długo jeździć he więc nie będe dodatkowo inwestował w blacharkę założę sobie nakładki :) i teraz mam problem bo nie wiem, auto w wersji 5 drzwiowej ....

Są nakładki długi i krótkie .... jak się orientuję krótkie to jak mam zamontowane plastikowe nakładki na progi w aucie (ja nie mam) więc pozostaje mi kupić długie .... i teraz na allegro są krótkie (znacznie tańsze) oraz długie jedne np: po 82zł a drugie po 49zł ... i czym to się różni np: tutaj

1. Nakładki za 49zł

2. Nakładki za 82zł

Czym one się różnią ? czy mi potrzebne są te z wyprowadzeniem na listwy boczne czy te droższe za 82zł ? a może lepiej będzie wyglądało jak kupię nakładki na progi i wtedy te krótsze nakładki na nadkola ... poradzicie mi ze wskazaniami na konkretne aukcje allegro co mam kupić żeby do mnie pasowało ? (auto w moim profilu)

dzięki i
Wesołych Świąt
morsdicti
Members

Nakładki na błotniki

Postprzez Cysiu_NS » 24 gru 2008, o 02:28

dales zly przyklad bo jedne sa od mk II a drugie mk III ale chyba chodzi ci o to ze jedne nachodza na prog a inne dochodza tylko do progu i pokrywa sie z listwa progowa
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez morsdicti » 24 gru 2008, o 09:15

No wlaśnie he sory pomyliłem się z tymi do MK2 ..... dokładnie chodzi mi o to, że jedne nachodzą na próg a drugie dochodzą do plastikowej listwy na progu ..... które rozwiązanie bardziej polecacie kupić też progi ? czy same nakładki .... i np: pomalować próg na czarno :)
morsdicti
Members

Postprzez piotr86 » 24 gru 2008, o 14:08

ja mam te za 82,zachodzące na próg.Ogólnie radziłbym poszukać używanych orginałów bo zamienniki nie do końca pasują
piotr86
Czytacz

Postprzez Cysiu_NS » 24 gru 2008, o 14:20

wiesz mozesz kupic zachodzace na prog w razie dokupienia kiedys progow GTI zawsze nakladki mozna podciac zeby pasowalo wszystko a co do wypowiedzi kolegi wyzej racja widzialem juz na oczy ze zamienniki nie pasowaly do bryly auta...
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

- - -

Powrót do Nadwozie