NANO SILVER niewidzialna wycieraczka

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez milutkaa » 11 gru 2008, o 15:08

Ostatnio troszkę szperałam w necie i natknęłam się na coś takiego.... czy ktoś to używał? myślicie że warto coś takiego kupić?

http://www.autokosmetyki.pl/moje_auto_nano_silver_niewidzialna_wycieraczka,p366.html
milutkaa
Badacz tematu

Postprzez polliv » 11 gru 2008, o 17:04

słyszałem, że są takie oryginalne szyby o właściwościach jakich posiada ten środek. nie jestem jednak pewien czy ten specyfik zadziała. myślę, że będzie problem z jego trwałością, po prostu zostanie starty przez wycieraczki. tak mi się przynajmniej wydaje :-D
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
polliv
Badacz tematu

Postprzez TOMEK 84 » 11 gru 2008, o 17:43

polliv napisał(a):słyszałem, że są takie oryginalne szyby o właściwościach jakich posiada ten środek. nie jestem jednak pewien czy ten specyfik zadziała. myślę, że będzie problem z jego trwałością, po prostu zostanie starty przez wycieraczki. tak mi się przynajmniej wydaje :-D

dokładnie tak pojezdzisz troszke w deszczu i znuf musisz prysnąć
ale srodek działa woda lepiej spływa!!!!!!
TOMEK 84
Members

Postprzez Zico63 » 11 gru 2008, o 19:59

To warto mieć na dłuższą drogę gdyby wycieraczki wysiadły a nie pryskać i natychmiast zcierać wycieraczkami. To taki preparat jak "koło zapasowe w spreyu".
Albo na szyby boczne...

↓Nawiązując do postu niżej: tylnej nie używam, tam nie ma nic ciekawego... :aloha:
Ostatnio edytowano 12 gru 2008, o 03:13 przez Zico63, łącznie edytowano 1 raz
Zico63
Members

Postprzez Dam88 » 11 gru 2008, o 20:07

Zico63 napisał(a):Albo na szyby boczne...

albo na tylnia...zeby sie nie brudzila :D
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez rafik » 11 gru 2008, o 21:38

Po dobrym woskowaniu też jest taki efekt a le do czasu ....używałem ten preparat i czyja wiem czy to taka rewelacja..hm
rafik
Czytacz

Postprzez milutkaa » 11 gru 2008, o 23:21

chłopaki- dzięki za info ;)
milutkaa
Badacz tematu

Postprzez StRaDiVaRiUs » 12 gru 2008, o 00:26

A ja jestem do takich specyfików nastawiony krytycznie. Przez przednią szybą mamy widzieć jak najwięcej - i to nie kwestia stylu a bezpieczeństwa. Jeśli to byłby taki cud wynalazek, to producenci nalewaliby to zamiast płynu do spryskiwaczy :lol:
Podobne opisy można spotkać przy ceramizerach i magnetyzerach... Według mnie lipa... Gdybym miał eksperymentować na np. nabłyszczaczach do kokpitu to może i bym spróbował (chociaż z reguły jak widzę jakieś super mikro nano technologie to rezygnuje z kupna).

Reasumując ;-) Odradzam
StRaDiVaRiUs
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 12 gru 2008, o 12:12

Ten środek jest bardzo fajny mam coś podobnego ale z AUTOLANDu jest to taka bezbarwna ciecz w moim przypadku i "zakonserwowałem" swoje szyby jak się zima MIAŁA zacząć i powiem tak może nie jest tak że do 0 ściąga wodę z szyb ale co do bocznych to poprawiają widoczność o jakieś 60% w porównaniu z autem bez tego środka, co do tylnej to dopóki bród nie siądzie to jest tak samo jak na bocznych :] , a co do przedniej to w połączeniu z wycieraczkami z BOSCHA :-o zatkało mnie :-o efekt jest murowany :super:

My opinion :]
marcinkoz2910
Members

Postprzez milutkaa » 12 gru 2008, o 15:30

no właśnie.. tak myślałam że opinie będą podzielone.
Chyba nie zostaje mi nic innego jak kupić i się przekonać "na własnej skórze" :] Nie kosztuje to majątek więc chyba jednak zdecyduję się i to kupię :)
milutkaa
Badacz tematu

Postprzez Allwall » 13 gru 2008, o 11:10

ja próbowałem tego z autolandu i cos niby lepiej jest, ale szyba tłusta i nie podobało mi sie to :/
Allwall

- - -

Powrót do Nadwozie