Nie działą tylni spriskiwacz

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez baniors » 17 wrz 2009, o 23:40

Witam!

Od kiedy kupiłem auto, nie działał tylni spryskiwacz ( to już rok czasu), Przód działa bez zarzutu, pompka napewno jest sprawna. Czytałem na forum, że mogą być zawalone dysze, jak to sprawdzić? Od czego zaczać próbe naprawy?
baniors
Berbeć

Postprzez ogryzek » 18 wrz 2009, o 06:57

hi.sposób morze nieciekawy ale mi pomogło ( agrafka)ja miałem zaschnięte z przodu dysze od spryskiwaczy , znaczy pasta polerska tam zaszła i zaschła wiec wiozłem agrafkę wepchałem w dysze - działa
ale zrób tak otwórz klapę bagażnika zdejmij tą osłonę plastik klapy ( przykręcony jest na wkręta w głębieniu na rączkę) i pociągnij to wyskoczy z zatrzasków i zobacz czy wo-gule jest podłączony wężyk do spryskiwacza jesli jest to ok. odłącz wężyk i wtedy sprawdź czy działa jak leci płyn to ok a jak nie to szukaj przyczyny gdzie indziej.
mam nadzieję ze pomogłem
pozdro
ogryzek
Badacz tematu

Postprzez Markos » 18 wrz 2009, o 07:13

Ej, u mnie też nie działa a wiesz co było przyczyną PRZERWANY PRZEWÓD PYNY. płyn ciekł mi pod tapicerkę styłu, snalazłem dziurkę zakleiłem i wszystko gra. SPRAWDŹ bo to może to :-D :-D
Markos
Czytacz

Postprzez baniors » 18 wrz 2009, o 13:06

ogryzek napisał(a):ale zrób tak otwórz klapę bagażnika zdejmij tą osłonę plastik klapy ( przykręcony jest na wkręta w głębieniu na rączkę) i pociągnij to wyskoczy z zatrzasków i zobacz czy wo-gule jest podłączony wężyk do spryskiwacza jesli jest to ok. odłącz wężyk i wtedy sprawdź czy działa jak leci płyn to ok
Tak zrobiłem. Płyn leciał, po zabawie agrafki z igłą Spriskiwacz powoli zaczyna działać, narazie słabe ciśnienie, ale się powoli"rozkręca" Dzięki serdeczne
baniors
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie