Opłacalność malunku MK3

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Ronnie10 » 28 sie 2010, o 23:37

Dokładnie tak bla.zej, dzisiejsze silniki już nie są tak trwałe. Starsze niemieckie konstrukcje są nie do zdarcia a zadbane silniki robią ogromne przebiegi. 500-600tys. dla dobrze eksploatowanego TDI to nic wielkiego. Co więcej, w tych dzisiejszych autach jest tyle elektroniki, że wystarczy jakiś drobiazg, żeby narobiło sie kłopotu.
A co do atrakcyjności naszych trójeczek to ładnie i z gustem zrobiona Golfinka wygląda o wiele lepiej niż nie jedno pachnące świeżością cudo z salonu, tak uważam :D
Ronnie10
Czytacz

Postprzez prezesik » 29 sie 2010, o 11:33

Ronnie10 napisał(a):Dokładnie tak bla.zej, dzisiejsze silniki już nie są tak trwałe.
nic dziwnego.
Starsze silniki np. 1.2 miały ok. 45 KM a obecnie produkowane mają nawet 75-80 KM ! Wystarczy tylko porównać moc silników i widać jak na dłoni, że starszy 45-konny silniczek zrobi lekko 300 tys.km a nie jak ten 75-konny, który max 150 tys. i remont kapitalny. Poprostu teraz wszystko robione jest na ilość i oszczędność (moc w stosunku do pojemności) a nie na jakość.
Także dbać o poczciwe golfiki dbać !
prezesik
Members

Postprzez Procent » 29 sie 2010, o 12:57

U mnie zabezpieczenie podłogi kosztuje 150 zł, ale to w zależności ile jest dziur w podłodze, ale myślę że do 200 zł się zmieszczę. Natomiast z progami jest u mnie dość skomplikowana sprawa. Od przodu do połowy są zeżarte, a od połowy są w stanie idealnym. Muszę kupić jeden próg przeciąć go na pół i gość powiedział że się go wspawa, do tego przyspawa się kątowniki żeby był twardszy na podnośniki i pomaluje zabezpieczając. Ale ceny tego zabiegu już mi nie powiedział. Ale myślę że podłoga+progi z całą tą imprezą powyżej 600 zł nie wyniesie. Do tego wymiana wszystkich tulei bo już mi pukają i auto za nisko siadło. Poza tym jest si
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!

Mój Goferek
Procent
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bla.zej » 30 sie 2010, o 20:53

Byłem dzisiaj u lakiernika, zawołał mi 2500-3000 w zależności ile będzie do roboty z blachami.
Myślę że niezbyt wygórowana cena, ale jeszcze popytam o opinie o nim, a także innych malarzy.

Trochę mnie rozbawił, pyta jaki to rocznik, mówie '94, pyta za ile będę chciał go sprzedać, odpowiadam że robię dla siebie, on na to ze co jak ktoś mi puźniej skasuje to auto jak wsadzę w niego kilka kafli xD
Opowiadam mu, a co jeśli kupię brykę za 30 tys. i ktoś zaparkuje mi na tylnym siedzeniu ? Wtedy zzieleniał i zapytał na kiedy ma szykować tą impreze xD
bla.zej
Czytacz

Postprzez czaro » 30 sie 2010, o 22:37

W sumie i on ma rację i Ty. Nigdy nic nie wiadomo. Ale gdyby każdy wychodził z założenia że ktoś mu auto skasuje to byłby bezrobotnym bo nikt by nic nie robił przy aucie.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie