patrolfak, nie, ja nie mam takiego podejścia, gdyby tak było to sam bym nie dłubał. Po prostu niektórych rzeczy nie da się tak łatwo zrobić własnoręcznie w garażu. Widzę co jakiś czas takich magików od świateł na drogach, światła wyją w kosmos, oślepiają a kierowca i tak gówno widzi bo snop świateł ma kształt jakiegoś egzotycznego zwierzaka. Nie mówię że NIKT nie potrafi tego zrobić, tylko na 100 takich dłubanin dwóm osobom się udaje.
Jak chcesz kombinować to próbuj, ja po prostu doradzam że szkoda jest kasy na coś takiego.
Jak już to zbierz trochę więcej funduszy i kup całe ksenony z jakiegoś samochodu, nie wiem, Audi, VW, na pewno się coś znajdzie na szrotach czy allegro. I wtedy zakładaj, bo wiem że jeżeli zrobisz to porządnie to żadne światła nie będą miały do nich startu. A nie jakiś uniwersalny zestaw ksenonów który prawidłowo zamontowany ma problem z poprawnym świeceniem.
I jeszcze wracając do "nic nie rób, zostaw ori", zobacz w jakich wypadkach ja to pisze. Ktoś się naczyta jakiegoś forum o tuningu pod blokiem i później wylatuje z pytaniami jak uturbić silnik za 2 tys zł, jak podnieść moc za 300zł itp, prezentując takie pomysły i patenty, że mam ochotę zamachnąć się korbowodem z W16 i przydzwonić im w te radosne łby. A później "słuchaj ja mam takie mody, ze 30 koni przybyło" a seryjne pozostawione w serii 1.8 dyma ich jak chce. I milion tematów "ło panie ale ten golf to gówniany silnik mnie sie wysrał znowu" i "panowie coś szczeliło i nie jedzie". Dziwisz się że tak odpowiadam?