Odświeżam temat
Pytanie może głupie i dla niektórych banalne ale dla mnie to ważne bo nie chce później nic poprawiać i zaczynać od nowa i nigdzie nie znalazłem nic na ten temat.
Rys 1 czy 2 ?
Moderator: Moderator
patrolfak napisał(a):Dzisiaj podłączałem żarówkę do soczewy i tak jak mówisz w pozycji numer 1. banał straszny. Ale może komuś ta wiedza się przyda na przyszłość
Paweu_mk3 napisał(a):Zrób jakąś fotoporadę co by ludzie pojęcie mieli
patrolfak napisał(a):Zaczynam swoją przygodę z soczewką w Ori lampie z vento i mam dwa ważne pytanie odnośnie elektryki a mianowicie :
1. W soczewce znajduje się elektromagnes który porusza ruchomą przysłoną.Z elektromagnesu wychodzą dwa przewody i chciałbym to podłączyć do instalacji lamp długich z tym że tam wychodzi jeden przewód od świateł drogowych i dwa od mijania i co z tym zrobić jak to podłączyć ?
2. Jeśli już uporam się z podłączeniem tej ruchomej przysłony i podłączeniem żarnika H7 rodzi mi się kolejny dylemat. W moim Mk3 mam instalacje pod lampy H4 czyli gdy zapalam światła drogowe gasną mijania. Z tego wynikałoby że gdy zapalę światła drogowe z już podłączoną przysłoną żarnik całkowicie zgaśnie a przysłona się odchyli. no chyba że sie mylę. Czy potrzebna będzie zworka w bezpiecznikach tak jak przy montażu np. zwykłych projków na H1+H3 z instalacji pod H4
Proszę o odpowiedzi ponieważ cały vento front już jest a lamp jeszcze brak
Z Góry dziękuję i obiecuję że odwdzięczę się dobrym piwem
patrolfak napisał(a):czyli muszę zmostkować jedną masę od żarnika ( żarówki) Do przysłony soczewki i przewód żółty także podłączyć do przysłony
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości