Pas przedni US pytania techniczne

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez JJ. » 29 wrz 2014, o 20:53

Cześć.
Chcę wstawić belkę US na amerykański pas przedni. Sądząc po zdjęciach krążących w Internecie jest on (pas przedni) całkiem skromny i zastanawiam się jak zamontować chociażby lampy od dołu, tudzież belkę (czy może jest ona montowana do podłużnic?). Kolejna kwestia to montaż europejskich chłodnic wody i klimatyzacji do amerykańca. Czy uchwyty są inne czy chłodnice pasują bez problemu?
Mam ten element na chłodnicach:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/vw-go ... 49938.html
Oraz belkę ze styropianem. Czy potrzebuje coś jeszcze aby złożyć to do kupy? Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Sprzedam felgi:
Kupię:
Czarne słoneczniki z podświetleniem
Czarne słupki podsufitki do 3d
JJ.
Berbeć

Postprzez lm3matt » 30 wrz 2014, o 02:40

zakladając pas przedni musisz miec koniecznie lampy z amerykańca, bynajmniej u mnie tak jest jak chciałem założyć (bo tak sie skalda ze mam pas przedni z usa i chlodnice z usa) i dowiedziałem sie własnie ze do tego lampy z EU nie podejdą wiec sobie odpuscilem. i skonczylo sie tylko na zderzaku. dodam tylko ze chiałem zalozyc do niego lampy z vento. bo mam VF
lm3matt
Badacz tematu

Postprzez JJ. » 30 wrz 2014, o 14:20

Dzięki za odpowiedź kolego. Masz może pojęcie czy lampy różnią się rozstawem śrub mocujących czy może też kształtem? Tak samo w przypadku chłodnic - inne wymiary czy rozstaw uchwytów?
Sprzedam felgi:
Kupię:
JJ.
Berbeć

Postprzez lm3matt » 30 wrz 2014, o 16:47

O lampach nie powiem bo nawet takich nie mialem w rekach. A co do chlodnicy to inna wogole bajka. Bo tam chlodnica bynajmniej ta moja jest jakby zespolona z wiatrakami a nie jak w eu ze pas jest osobno z wiatrakami a chlodnica osobno
lm3matt
Badacz tematu

Postprzez JJ. » 4 paź 2014, o 08:32

Dzięki za odpowiedź, przykładałem do pasa US lampę z Vento i Golfa i faktycznie mają inne zaczepy. Będę musiał trochę pokombinować aby podeszły. Lepsze to niż cięcie pasa EU. A jeśli chciałbym kupić nowe chłodnice wody i klimatyzacji z zespolonymi wiatrakami to jak je szukać? Są w ogóle dostępne w zamiennikach?
Sprzedam felgi:
Kupię:
JJ.
Berbeć

Postprzez lm3matt » 6 paź 2014, o 02:16

JJ. napisał(a): A jeśli chciałbym kupić nowe chłodnice wody i klimatyzacji z zespolonymi wiatrakami to jak je szukać? Są w ogóle dostępne w zamiennikach?

czy nowe to nie wiem, ale mam taką na sprzedaż, dostałem ją razem ze zderzakiem usa i pasem przednim.
lm3matt
Badacz tematu

- - - https://www.4uklima.com/

Powrót do Nadwozie