Cześć,
Jestem tu nowy i zwracam się do Was o pomoc w następującej sprawie. Ostatnio ktoś włamał się do mojego Golfa. Dziwna sprawa, nie zauważyłem żadnych uszkodzeń zamka więc pomyślałem - to musiał być zawodowiec. Dzisiaj trochę się zdziwiłem gdy w pośpiechu otwierając drzwi kierowcy, przekręciłem zamek z tylko częściowo wsadzonym kluczykiem (dosłownie koniuszek kluczyka). Dało mi to do myślenia. Momentalnie dla potwierdzenia wyciągnąłem klucze z domu i dla beki spróbowałem otworzyć samochód. Niestety nie jest mi teraz do śmiechu, ponieważ udało mi się.
Dobra przechodzę do sedna sprawy:
Muszę wymienić bębenek w drzwiach kierowcy, ale chciałbym mieć w dalszym ciągu jeden kluczyk do wszystkiego. Z racji centralnego zamka (z kluczyka) nie zależy mi na działającym (możliwym do przekręcenia tym jednym kluczykiem) zamku bagażnika.
Czy istnieje możliwość przełożenia samych zapadek z zamka bagażnika do bębenka zamka drzwi kierowcy? Zakładam że w tym momencie do bagażnika lądują zapadki z jakiegokolwiek bębenka chociażby ze szrotu - byle by tylko nie dało się go otworzyć paznokciem Jest centralny to i tak się dostanę do bagażnika a ja w tym momencie mam dalej jeden kluczyk.
Czy to się sprawdzi? Czy może ma ktoś inny, lepszy pomysł?
Pozdrawiam forumowiczów, Varun