podszybie

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

podszybie

Postprzez hooki » 30 cze 2009, o 19:30

Witam!
W moim golfiku pod przednią szybą mam popękaną i sparciałą gumę. Chciałem się dowiedzieć czy muszę wymienić całe podszybie czy może można wymienić samą gumę - uszczelkę. Aha i jeszcze jedno pytanie, obecnie są deszcze co się stanie jeśli z tym nie zrobię porządku?? może deszcz coś zalać, popsuć??
hooki
Czytacz

podszybie

Postprzez pablomed » 30 cze 2009, o 22:05

gumowy brzeg jest na stałe "zespawany" z resztą plastykowego podszybia, osobno się nie da wymienić. Ta szparka niczemu nie zaszkodzi, pod spodem jest jeszcze rynienka która odprowadza wodę w boki. A resztki tej gumki na razie oderwij, lepiej będzie wyglądać.
pablomed
Members

Postprzez hooki » 30 cze 2009, o 22:18

dzięki za info. Teraz tak sobie pomyślałem, że może by ją faktycznie oderwać a szparke załatać czarnym silikonem? jak by to się sprawdziło?
hooki
Czytacz

Postprzez seb » 30 cze 2009, o 22:22

uszczelniacz dekarski firmy soudal, mozna go nakladac na wilgotne podloze, klei sie do wszystkiego i dobrze izoluje od wody po zastygnieciu jest elastyczny, ale musisz miec "czysto" wtedy zadziala w 100%
seb

Postprzez Fasol » 1 lip 2009, o 13:21

seb napisał(a):uszczelniacz dekarski firmy soudal, mozna go nakladac na wilgotne podloze, klei sie do wszystkiego i dobrze izoluje od wody po zastygnieciu jest elastyczny, ale musisz miec "czysto" wtedy zadziala w 100%

ew. masa uszczelniająca firmy BOLL sprawdzona w 100%,właściwości po zeschnięciu tak jak uszczelka,nie przepuszcza wody a masa po zeschnięciu jest elastyczna

Pozdrawiam
Fasol

Postprzez hooki » 1 lip 2009, o 13:53

dzięki za pomoc, :super:
hooki
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie