Pomalowane lampy i podejście policji...

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Dj_Crazy » 9 lis 2011, o 14:25

Witam kolegów! Mam pytanie za 100 pkt, mianowicie pomalowałem ostatnio lampy tylnie, boczne kierunki oraz przednie z blendami do mojego goferka i są konkretnie czarne ale po podłączeniu kolor świateł się w zasadzie nie zmienił. I pytanie moje brzmi: Czy nasza kochana Polska policja może się do mnie doczepić i zabrać dowód rejestracyjny od mojej strzałki??

Tak to wszystko wygląda

Obrazek
Dj_Crazy
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 9 lis 2011, o 14:31

No coz czytalem opinie ze bardziej sie o folie dowalaja (chodzi mi o przednie lampy) niz o pomalowane sprayem, tyle ze zainteresowany wyglaszajacy ta teze mial lampy pomalowane od srodka sprayem :-P
Ja mam blendy i halo oklejone folia spojrz u mnie w temat i juz kilka razy patrol mijalem w okolicy nawet kiedy czatowali kogo zlapac i tylko sie patrzyli...
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez GrZeChU91 » 9 lis 2011, o 14:32

Dj_Crazy, nie powinna sie przyczepic..... tak samo jak robisz smoked lampy przod.... wiekszosci aut tak seryjnie wychodzilo..... po prostu ma dobrze swiecic......
GrZeChU91
Members

Postprzez Dj_Crazy » 9 lis 2011, o 14:36

również myślę że to ma świecić dobrze a nie wyglądać... A kolory są takie same więc nie powinni mieć problemu... A tak ogółem to ja mam też lekko od środka pryśnięte i na dodatek z zewnątrz żeby poprawić efekt...
Dj_Crazy
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 9 lis 2011, o 14:37

GrZeChU91 napisał(a):Dj_Crazy, nie powinna sie przyczepic..... tak samo jak robisz smoked lampy przod.... wiekszosci aut tak seryjnie wychodzilo..... po prostu ma dobrze swiecic......

Racja ale tez jest druga strona medalu co sie homologacja nazywa a ze bylo tego ostatnio mnostwo i burzliwie pod tym wzgledem to siedze cicho :-P
ale tak jak Grzechu pisze, jesli dobrze swieci to nie powinni miec zadnego ale :-P
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Postprzez GrZeChU91 » 9 lis 2011, o 14:47

kupel w eskorcie kombi przyciemnil z foli kierunki i wsteczny tył..... i nikt mu sie nie czepia ale napewno lepiej to wyglada......
Tak samo czepiaja sie (nie wiem jak teraz) obrysów w USsie... Volvo tez ma obrysy wiec niech :cenzura: . Jak naprawde niebieski idiota bedzie to moze Ci zabrac....
Ogladalem ostatnio Uwaga Pirat.... Gosc odebral od lakiernika samochod i mial tylko tylna blache... to powiedzial ze zabiera mu dowod za brak przedniej blachy(mocowal ja na druty) i za glosny tlumik ok 105dB a bylo 115 :D ale odnoszac sie do tego kilka tyg wczesniej "Na osi" policjant mowil ze musi byc blacha ale sa wyjatki typu peknieta ramka brak mozliwosci zamontowania..... sie troche rozpisalem sorki ze troche nie na temat
GrZeChU91
Members

Postprzez Dj_Crazy » 9 lis 2011, o 14:51

Spoko spoko ;) Wiesz, przekonałeś mnie ;) Jutro kupuje clear i prysne żeby wyglądało jak ORI i wylane na to... Co będzie to będzie ale bynajmniej będzie stroić ;)
Dj_Crazy
Czytacz

Postprzez BartheZz_3 » 9 lis 2011, o 14:57

Dj_Crazy napisał(a):wylane na to... Co będzie to będzie ale bynajmniej będzie stroić ;)

Tak najlepiej, co prawda nie jestem zwolennikiem malowania wszystkich lamp w czern itp ale kto nie ryzykuje ten nie ma a na Allegro mozna teraz cuda rozne podroby kupowac wiec skad moga wiedziec czy tak nie ma byc i czy aby na pewno ma homologacje itd itp... :-P
Koniec OT wiadomo o co kaman :-D
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Postprzez GrZeChU91 » 9 lis 2011, o 15:02

BartheZz_3 napisał(a):czy aby na pewno ma homologacje

I tu masz racje.Koncze te OT.Ale ostatnio widzialem projektory bez homologacji za 200zł..... :-o :szok:
Pozdrawiam
GrZeChU91
Members

Postprzez prezesik » 9 lis 2011, o 18:37

Takie malowanie lamp to wg mnie jest do bani. Owszem można malować delikatnie je dymiąc ( jak tak pomalowałem ) a nie malować, aby były całkiem czarne z zewnątrz.
Czekam kolego kiedy Ci ktoś wjedzie w tylek... Przy słonecznym dniu podczas padania promieni słonecznych na tylne lampy zerknij z daleka, czy coś z tego zamalowanego światła widać.
Podobnie z przednimi kierunkami - jadąc pod słońce skręcając np. w lewo ktoś jadący z przeciwka może nie dojrzeć Twojego kierunku...
prezesik
Members

Postprzez Dj_Crazy » 9 lis 2011, o 23:49

prezesik25, wiesz, każdy ma swoje gusta i guściki... Jeśli mi to nie będzie zdawało egzaminu to wrócę z powrotem na ORI i tylko je lekko przydymię... :-D
Dj_Crazy
Czytacz

Postprzez GrZeChU91 » 9 lis 2011, o 23:52

Dj_Crazy, a nie lepiej bylo zostawic oryginalne przyciemnione hella....
A jak nie to szukaj HBM do kombi..... cale ciemne i oryginal ale ciezko dostac....
GrZeChU91
Members

Następna strona

- - - Sklep z Winem

Powrót do Nadwozie