Problem a raczej dylemat dotyczący blacharki MK3

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez b4rszczyk » 27 lip 2011, o 22:47

też jestem takiego zdania dlatego po wielu konsultacjach z kolegami z forum i wogóle postanowiłem robić tą blacharkę tymbardziej, że nawet kolega z forum.vwgolf.pl sprzedał mi 3 drzwi + maskę w stanie bardzo dobrym za cenę 250 zł, z tego co się orientowałem to progi kosztują około 70 zł (nie wiem skąd kolega TRD wziął cenę 1000 zł za wymianę progów) noi najgorsza będzie cena za malowanie, gdyż uwidziało mi się przy okazji przemalować go na czarną perłę.
b4rszczyk
Czytacz

Postprzez Kriss_Lodz » 27 lip 2011, o 23:24

Kolego progi są po 59 pln, a lakier hmm... 3L bazy 1L Claru to nie aż taki straszny wydatek.
Nie masz co zrobić z kasą ????

Zostań klientem stacji ASO :)
Kriss_Lodz
Czytacz

Postprzez Sivy » 28 lip 2011, o 08:54

b4rszczyk, będziesz piaskował karoserię ? A w jakim stanie podłoga ?
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez b4rszczyk » 28 lip 2011, o 10:56

Od spodu z jednej strony jest tylko mała dziruka a tak ogólnie wygląda ok, tak jak pisałem wcześniej drzwi wymieniam bo kupiłem w bardzo dobrym stanie bez kropki rdzy maskę również, wszyscy mówią bo, żeby od razu progi też wymienić bo na pewno tam cudów nie ma pod listwami. Co do piaskowania to nie wiem kolego jak to będzie muszę gdzieś na początku września odbyć już konkretną rozmowę z lakiernikiem co i jak. A przy okazji mam do was pytanie bo interesuje mnie kolor czarna perła i znalazłem że kod takiego lakieru to lc9z możecie potwierdzić, że jest to ten kolor?
b4rszczyk
Czytacz

Postprzez Sivy » 28 lip 2011, o 11:05

b4rszczyk, pod sierpami na blotnikach i pod listwami może być już pozamiatane i trzeba będzie spawac nadkola i progi. Jesli zewnetrzne sa zgnile to i wewmetrzne prawdopodobnie tez.

b4rszczyk napisał(a):lc9z
czarna perła, nazywa sie Black Magic. Kod VW Z4
Sivy
Members

Postprzez b4rszczyk » 28 lip 2011, o 11:17

No na pewno kolego pod sierpami nie będzie dobrze to ja się nie nastawiam bo nawet z tyłu na nadkolu na wysokości listew drzwiowych jest dość mocna korozja.
b4rszczyk
Czytacz

Postprzez Sivy » 28 lip 2011, o 23:16

Nie ma się co dziwić, tyle lat wstecz.
Sivy
Members

Postprzez b4rszczyk » 1 sie 2011, o 16:16

Otóż to kolego troszkę wiosenek już upłynęło a jak powszechnie wiadomo mk3 zbyt mocnej blachy nie miały.
b4rszczyk
Czytacz

Postprzez darkmen21 » 3 sie 2011, o 14:25

Sivy napisał(a):Nie ma się co dziwić, tyle lat wstecz.
no zaś nie przesadzajmy

b4rszczyk napisał(a):a jak powszechnie wiadomo mk3 zbyt mocnej blachy nie miały.
no jak kotś o auto nie dba to nawet golf 4 2002moze byc zjedzony przez rdzę-co sam zobaczyłęm przy kupnie golfa 4.

Moja rada, poszukaj jeszcze innych lakierniko-blacharzy porównaj ceny i opinie co do przeprowadzenia prac.

Nie słuchaj tekstów typu łatanie progów żywicą bo to lekko mówiąc kretynizm, załataj żywicą a przy wypadku złożysz sie jak harmonijka :lol:

Poszukaj po forach, ja miałem troche blachy i malowane 2 boki i zdesie i zapłaciłem 1300zł,robił mi autko koleś z forum vwslask, który zna się na robocie, obrabia większośc autek ze swojego regionu i robi to dobrze, co prawda auta nie ma przez 2 tygodnie, ale nie ma lipy, mój (rocznik 1996)nie był mocno rdzawy-jedynie dolne narozniki drzwi i dziurka w podłodze i trochę rys na lakierze,ale nie poznałem autka, jak coś mogę ci dać na kolesia namiary.

Masz fajny rocznik i dobry silnik,po zrobieniu blachy na pewno bedzie warty za te 3-4 lata wiecej niz 2 tysie, z reszta zobacz teraz sa golfy i za 2,5 tysia-kupiłbys??ja nie. Za wlasnie 3-4 lata na rynku zostaną juz tylko te egzemplarze o ktore sie dba i nadal beda w swojej cenie, jak obecnie niektóre golfy II
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez b4rszczyk » 4 sie 2011, o 00:11

Dokładnie tak kolego masz rację ja nie podchodzę do tematu w ten sposób, że przeliczam już ile będzie warty w przyszłości tylko chcę, żeby moje autko wyglądało pięknie :) i dokładnie tak jak mówisz nie żadne łatanie progów tylko poprostu wymiana noi przy okazji stwierdziłem że malnę go sobie na czarną perłę jak już i tak muszę całego malować. A co do stanu mojego golfika no to możecie wierzyć lub nie ale nie wynika to z mojego użytkowania tylko poprzedniego właściciela.

Odniosę się jeszcze do golfów za 2 tys. zł. Czego można się spodziewać po takim samochodzie chyba raczej wszystkiego co najgorsze no chyba, że ktoś jest urodzonym szczęściarzem. Ja wiem, że mój w tym momencie nie przedstawia wysokiej wartości ze względu na rudą ale tak jak kolega siwy pisał wiem co mam bo wiem, że mam zrobione hamulce, wiem w jakim stanie jest silnik a jest w bardzo dobrym, wiem, że mam dobre opony itd.

P.S daj namiar na PW
b4rszczyk
Czytacz

Postprzez darkmen21 » 4 sie 2011, o 10:10

poszło PW,
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez b4rszczyk » 4 sie 2011, o 19:38

wszystko wskazuje na to, że remoncik wyniesie około 3000 zł z malowaniem na czarną perłę.
b4rszczyk
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie