problem z bagaznikiem

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

problem z bagaznikiem

Postprzez memura » 21 mar 2010, o 00:52

Witam
mam maly, a w zasadzie duzy problem z moim bagaznikiem... otóż rozchodzi sie tutaj tylko o zamek bagaznika ten w ktory wkładamy kluczyk... bylo to tak: wsadzilem kluczyk przekrecilem w lewo zamek ustawil sie z pozycji poziomej, otworzylem bagaznik wrzucielm zakupy zamykam klape i chce przekrecic na pozycje zamknietą czyli pionową, ale tu psikus nie da sie... w ogole nie idzie ruszyc juz kluczykiem ani w prawo ani w lewo nic, ciagle mam pozycje poziomą i nic nie moge z tym zrobic.. lałem juz do zamka odmrazacz jakoby mi troche go przesmarrował tam w srodku ale nic to nie dało... Panowie macie jakis pomysl albo ktos wie jak to naprawic? Pamietam ze odkad kupilem golfa, mialem z bagaznikiem taki prblem lekko sie zacinal zamek ale zawsze zamykal, a teraz juz lipa na amen.. pomóżcie co zrobic!?
z gory dziekuje :)
pozdraVWiam
Memek
memura
Berbeć

problem z bagaznikiem

Postprzez saladrus » 21 mar 2010, o 08:12

ściągnij tapicerkę z klapy i psiknij wd 40 do zamka ... tak samo do wkładki
saladrus
Members

Postprzez swatu » 21 mar 2010, o 08:43

ten zamek z tylu lubi czasem sie blokowac ze wzgledów takich ze podczas jazdy dostaje sie do niego kurz i woda, pomorze niewielka ilosc smaru ,a najlepiej rozebrac go i w nim przesmarowac wszystkie elementy.Ja własnie swój musiałem rozbierac bo tez sie blokował teraz chodzi jak nówka ;)
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 24 mar 2010, o 22:22

u mnie po zimie mam tak że wkłądam kluczyk przekrecam ale nie moge wyciągną dopiero moge wyjąc jak jest w pionie i tylko tak inaczej sie blokuje
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Nadwozie