Problem z reflektorem

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Problem z reflektorem

Postprzez lozo20 » 14 lis 2013, o 22:54

Witajcie koledzy !!! :-)

Mam nadzieję że uzyskam jakąś dobrą radę od Was. Mianowicie mam taki problem: od zawsze miałem słabo ustawione światła, tak jakby za nisko i prawa lampa była skierowana zbyt mocno w lewo. Ale jeździłem tak do tej pory bo nie miałem czasu żeby coś z tym zrobić. Dzisiaj spróbowałem jakoś je poustawiać i tak: obie lampy na regulacji góra/dół normalnie się regulują. w prawej na regulacji prawo/lewo nic nie chciało iść, zero reakcji i śruba dość ciężko się kręciła, zostawiłem to i chciałem spróbować z lewą lampą na regulacji na boki, szło nieźle ale mniej więcej w połowie regulacji coś trzasnęło a mianowicie chyba pękł zatrzask w środku od regulacji i lampa w środku lata na boki. :cry: Sprawdziłem to podczas jazdy i na wybojach widać to jak lewa lampa "skacze" na boki. Co byście mi poradzili w tej sytuacji? Z góry dzięki za wszelkie rady.

PozdraVWiam, Lozo20.
mein golf <3
lozo20
Berbeć

Problem z reflektorem

Postprzez Sparky » 14 lis 2013, o 23:43

Rozbierz lampę i wtedy będziesz widział dokładnie co się stało. Lampe bardzo łatwo rozkleić (za pomocą suszarki, gorącej wody, piekarnika).
Sparky
Czytacz

Postprzez pablomed » 14 lis 2013, o 23:45

żeby to naprawić trzeba odkleić szkło lamp po podgrzaniu w gorącej wodzie lub suszarką, i potem można próbować pęknięte elementy plastykowe skleić oblewając jakimś klejem dwuskładnikowym. Czy warto się tak bawić oceń sam, jak tak zrobiłem bo miałem reflektor poza tym w dobrym stanie. Albo kupujesz nowe zamienniki i lub używki i tyle.
pablomed
Members

Postprzez lozo20 » 15 lis 2013, o 20:13

Dzięki za rady koledzy. :) A co myślicie o projektorach? Dobrze oświetlają drogę?
mein golf <3
lozo20
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie