akurat wczoraj zakonczylem wymiane progow a raczej tego co z nich zostalo i reperacje podlogi , progi kupilem po 45zl/sztuka oraz blacha grubosci 1mm ktora mialem w garazu , polecam wymiane calosci od poczatku do konca bo niema szans aby dokupic progi z identycznymi wygieciami jak oryginal , bylem chyba w 10sklepach z wymiarami starych progow i nigdzie nie bylo identycznych ,
ja robilem to sam zaczalem we wtorek skonczylem wczoraj czyli 4 dni mi zajela wymiana kompletnych progow + 5 dziur w podlodze ale nie mial mi nawet kto podtrzymac ,podac itp. najlepiej jakbys mial do tego kanal
pozniej musisz to jakos wyprofilowac wiec czyscisz rozpuszczalnikiem i profilujesz szpachlowka , pozniej malujesz podkladem ja uzylem akrylowego bo jest najlepszy i w poniedzialek mam plan pomalowac cale progi na czarno. Co do podlogi jak zalatasz dziury to lekko zeszlifuj spawy i polecam pomalowac to wszystko od spodu sylikonem dekarskim, jak zrobisz to dobrze to niema mozliwosci odroznic czy to oryginalnie zrobione czy poprawiane
sama wymiana nie jest znowu taka trudna , najgorsza jest przygotowka , dociecie dopasowanie pozniej wyprtofilowanie , dodatkowo wyciagnalem cale wnetrze z golfika fotele wykladziny plastiki i wszystko co sie dalo bo dodatkowo zrobilem generalne czyszczenie
to tak w skrocie
mam jakies fotki bo porobilem
blacharz po ogledzinach powiedzial mi 1000zl za wymiane progow i reperacje podlogi do tego zrobil by to byle jak dlatego wzialem sie za to sam