Przecieka woda przez szyberdach

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Maximxxx » 29 wrz 2008, o 13:40

Miałem ten problem jak wiekszość ludków posiadających szyberdach. Pamiętajcie, że całkowicie nigdy się nie uszczelni go - zawsze będzie troche ciekło - po to mamy odpływy. Jak tu wcześniej ludzie wspominali to należy najpierw je sprawdzić czy nie są zapchane, jeżeli są no to udrażniamy. Co do uszczelki - więc należy ją systematycznie konserwować. Jeżeli ją zaniedbamy, jak to było u mnie to aż zielona się zrobiła :P. Ja ściągnołem ją i użyłem do konserwacji środka do uszczelek gumowych w spray zawierający silikon. Musiałem dość dużo tego użyć gdyż strasznie szybko ta uszczelka to wchłaniała. No i na klej do szyb przykleiłem spowrotem do szyby. Sprawdzałem podczas ulewy to tym razem była lekko mokra ale nie kapało mi na głowe jak wcześniej. Zaznaczam że jeżdziłem około 2 miesiące bez podsufitki i nie miałem rynny nad łbem (tej plastikowej) heheh. Normalnie jazda z ręcznikiem na głowie do momentu zrobienia uszczelki.
Maximxxx
Czytacz

Postprzez Jonny_5 » 30 wrz 2008, o 09:06

A ma ktos jakis pomysł jak po ustawieniu szbki i tak jest szpara tak na 2 mm.i ładnie tamtedy woda wali do wewnacz.
Jonny_5
Berbeć

Postprzez paxstor » 23 kwi 2011, o 20:26

Odświeżę trochę temacik, jak wyżej pisano także mam coś z szyberdachem lub odpływami a mianowicie na głowę mi nie leci ale np z miejsc kolo nóg kierowcy i pasażera np( przy otwieraniu maski) i z tego co zauważyłem leci z tamtąd co idzie tam rurka od szyberdachu i nie wiem czy jest porostu zapchana i dlatego tam leci czy co :-(
paxstor
Members

Postprzez TRD » 4 maja 2011, o 22:25

w tym miejscu ta rurka od szyberdachu wchodzi w kolanko (tą część która wystaje jak otworzysz drzwi) albo rurki pospadały albo w tym miejscu utknął syf i blokuje odpływ, od strony kierowcy jak się głęboko wsadzi głowę pod kierownicę to za skrzynką bezpieczników widać to miejsce, trochę gimnastyki jest ale da radę bo sam zakładałem te rurki na kolanka
'94 Golf SAVOY 1.8 ABS
TRD
Czytacz

Postprzez T@jny1990 » 6 maja 2011, o 15:40

TRD napisał(a):w tym miejscu ta rurka od szyberdachu wchodzi w kolanko (tą część która wystaje jak otworzysz drzwi) albo rurki pospadały albo w tym miejscu utknął syf i blokuje odpływ, od strony kierowcy jak się głęboko wsadzi głowę pod kierownicę to za skrzynką bezpieczników widać to miejsce, trochę gimnastyki jest ale da radę bo sam zakładałem te rurki na kolanka

Ja ostatnio robiłem tą operacje i wcale nie jest trudno najlepiej opuścić skrzynke bezpieczników żeeby łatwiej mieć dostęp. U mnie syyf który w kolanku sie nagromadził wypchnął aż tą rurke i wszystko mi sie lało do środka całe szczeście że na bezpieczniki nie poleciało bo by było :-o
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...

=>zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia
T@jny1990
Czytacz

Postprzez dadi321vw » 7 maja 2011, o 08:36

Uszczelka uszczelką choćby nie wiem jak była szczelna nic to nie da kanały przedmuchać kompresorem i będzie ok najwarzniejsze są odpływy chpćby nie wiem jaka uszczelka była to jak odpływy będą ok to nie będzie sie lało :mrgreen:
dadi321vw
Badacz tematu

Postprzez sierars1 » 1 cze 2011, o 23:41

U mnie też cieknie ale nie wiem gdzie bo po ulewach zawsze mam po stronie kierowcy wodę
sierars1
Czytacz

Postprzez T@jny1990 » 2 cze 2011, o 16:26

sierars1 napisał(a):U mnie też cieknie ale nie wiem gdzie bo po ulewach zawsze mam po stronie kierowcy wodę

Tak jak napisałem wcześniej udrożnic sam wężyk i przede wszystkim kolanko które odprowadza już na zewnątrz wode i powinno być spokój... u mnie problem zalewania znikł ;-)
Najmniej groźny pies jest ten co najwięcej szczeka...

=>zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
Moja mała Biała Bestia
T@jny1990
Czytacz

Postprzez sierars1 » 3 cze 2011, o 23:34

T@jny1990 napisał(a):
sierars1 napisał(a):U mnie też cieknie ale nie wiem gdzie bo po ulewach zawsze mam po stronie kierowcy wodę

Tak jak napisałem wcześniej udrożnic sam wężyk i przede wszystkim kolanko które odprowadza już na zewnątrz wode i powinno być spokój... u mnie problem zalewania znikł ;-)

Przepychałem już tak że drut wychodził z drugiej strony i nic.

[ Dodano: 2011-06-11, 22:34 ]
Dzis się okazało ze z jednej strony przód przecieka do środka po stronie pasażera czy ktoś wie jak to naprawić bo tam chyba idzie wężyk
sierars1
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie