Przecieka woda przez szyberdach

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez grzel » 10 mar 2008, o 15:45

jak w temacie jak mocno popada albo jestem na myjni to mi porzecieka woda przez szyberdach co moge z tym zrobic nie chcial bym oszpecac auta jakims silikonem czy cos no chya ze mozna to jakos ladnie zrobic mowcie jakie macie pomysly wszystkich wyslucham
golfik uber alles :D
grzel
Czytacz

Postprzez piotr0488 » 10 mar 2008, o 16:10

widocznie masz zapchane rurki ktore odprowadzaja wode z rynienek szyberdachu albo ta goma ktora jest wokul szlka zrobila sie twardza i przepuszcza wode a rynienki nienadanrzaja odprowadzac...
piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez grzel » 10 mar 2008, o 18:26

da sie wymienic te gume ? a co z tymi rynienkami jak je przeczyscic
golfik uber alles :D
grzel
Czytacz

Postprzez piotr0488 » 10 mar 2008, o 19:28

najlepiej cala szybe od szyberdachu..mozliwe ze uda ci sie dostac ta uszczelke na szrocie...jak otworzysz drzwi to beda wystawac takie czarne wezyki..wsadz tam jakis drut i poruszaj troche aby sie przepchalo..
piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Mestre » 11 mar 2008, o 19:59

Witaj :!: :!: :!:

Miałem ten sam problem jest to spowodowane wysuszeniem uszczelki musisz ja przeczyścić usunąć stary klej a potem posmaruj klejem do szyb i docisnij i po bólu nie używaj sztywnych klei (jak kropelka czy cyjanopan)bo po czasie bedzie to samo koszt kleju ok20pln duza tuba jak sylikon chyba ze dostaniesz gdzieś mniejszą dobrze docisnij gume bo szyberdach będzie haczył

pozdrawiam ;-)
Mestre
Berbeć

Postprzez hades66 » 13 mar 2008, o 18:04

Na 99% to zapchane odpływy wody przez piasek, liście i nasiona drzew.
Najszybsza diagnoza to:
Otwórz szyber i z butelki nalej wody do rynienek szyberdachu, jak nie schodzi to jest zapchane.
pozdrawiam.
hades66
Czytacz

Postprzez krzaku » 14 mar 2008, o 20:14

to moze byc rowniez zle spasowana szyba z dachem, przyjrzyj sie czy przy zamknietym szybrze nie widac jakichs szpar, regulacja szyby jest na 4 srubach torx
krzaku
Badacz tematu

Postprzez krzysiek_k5 » 5 kwi 2008, o 21:20

witam wiem jaka masz przyczyne ja mam to samo mia łem tam jest takie bolec i sa prowadnice zobacz sobie i pewnie ci spadła prowadnica i bolec wypadł bo to dociska czybe do uszczelki ja tak miałem i juz ok jes bo zawleczka mi spadłą pozdrawiam
krzysiek_k5
krzysiek_k5
Berbeć

Postprzez Aga » 10 kwi 2008, o 08:21

witam mam ten sam problem z tym że już rynienki przepychałam....i gumę też sprawdzałam .....mimo to dalej przecieka:( co zrobić? Męszczyźni pomóżcie....Pozdrawiam....
arizma
Aga
Berbeć

Postprzez brusiaki » 1 maja 2008, o 11:54

Koleżanko tak jak koledzy pisali wcześniej musisz przepchać rurki odprowadzające wodę, są w czterech narożnikach szyberdachu pod podsufitówką :-)
brusiaki
Czytacz

Postprzez Adam20 » 4 maja 2008, o 12:28

Mam ten sam problem, czy odpływy są drozne czy nie to i tak cieknie to samo z uszczelką, a powodem jest to, że te całe rynienki są z przody szybry i po obu bokach z tyłu niestety niema przynajmniej ja tak mam, gdy jest wielka ulewa częś wody niestety leci do auta a może to byś spowodowan złym wykonaniem obrzeży dachu (np. naprawa po wypadku) tam gdzie styka sie uszczelka szybru z dachem, najczęściej cieknie na rogach. J to zrobiłem tak: nie am to jak dobry silikon wystarczy posmarować uszczelka z szybru jakimś smarem wyczyścić blache i nałożyć cienką warstwe sylikonu można pod kolor jak ktoś chce potem zamknąć szyber i poczekać z 24godziny, zrobi się piekna uszczelka otwożyć i naddatek opciąc ostrym nożem (to co odstaje). Wadom jest to że szyber się otwiera tylko cały do góry też się da ale potem cięzko go zamknąć, a że ja tylko otwieram cały to mi to pasi i niecieknie teraz wcale. POzdro :-)
Adam20
Czytacz

Mnie rozniez cieknie ale..

Postprzez Jonny_5 » 29 wrz 2008, o 10:09

AJ mam troszke inny problem bo wymieniałem szybe w szyberdachu i mam troszke mała szparke z przodu no i oczywiscie sporo wody wlatuje przez nia jak to sie reguleje i czy da sie na zamknietym szyberachu to zrobic .I czy jest mozliwosc zeby były rozne chyberdach troche mniejsze i wieksze.
Jonny_5
Berbeć

Następna strona

- - - syrah wino cena

Powrót do Nadwozie