przednia szyba pasażera- problem

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez pavvelll » 25 mar 2009, o 19:45

Objawy:
-w trakcie kręcenia korbką (zarówno otwieranie i zamykanie) mechanizm w pewnych momentach strzela i ciężko chodzi
-gdy szyba jest zamknięta i jadę ok. 100km/h, głośno trzęsie się i wieje powietrze, muszę ją kilka razy opuścić i podnieść, w tedy zazwyczaj załapuje i przez jakąś chwile jest dobrze. Nie ma różnicy gdy jest uchylona ( nawet do końca), nadal się trzęsie.
- gdy podczas jazdy dopycham ją do zewnątrz nie trzęsie się, ale nadal wieje (gdyby ktoś popchał ją podczas jazdy od zewnątrz do środka, było by w porządku, ale nie mogę znaleźć ochotnika :-| )
-gdy wyjąłem szybę nic się nie zmieniło

Rozkręciłem drzwi, sprawdziłem linki, uchwyty mocujące szybę, sprawdziłem wszystko inne i jest porządku. Porządnie wszystko nasmarowałem, łącznie z tym mechanizmem którym się kręci korbką, lecz jego niestety nie da się chyba rozkręcić, rozwiercić i potem znitować też raczej nie.
Ma ktoś jakiś pomysł? Czy jednak muszę go wymienić?
pavvelll
Czytacz

Postprzez SYLWEEQ79 » 30 mar 2009, o 22:06

witam rozbierz drzwi jest tam prowadnica która mogła się oberwać bądz pęka linka

[ Dodano: 2009-03-30, 22:10 ]
sorki nie doczytałem do końca le podobny problem miałem z tąprowadnicą
SYLWEEQ79
Members

- - -

Powrót do Nadwozie