Przednie lamy jak wyregulowac za blisko świecą

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez k-m-r1 » 8 lis 2010, o 17:24

mam lampy ala' golf4 i moje pytanie jak je podciągnąć mam regulacje na silniczkach ale te tylko przybliżają siwatło do auta krócej świeci
jak mierzyłem to wychodzi 10-12 metrów prze autem oświetlone próowałem wym pokrętłęm w środku ale to jest od długich

czy są gdzieś podane parametry ile nasze swiatła oswietlają drogi?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez sweetboy90 » 8 lis 2010, o 17:55

wg. mnie to jest wada golfow, ja mam zwykle h1h1 i powiem szczeze ze moj maluch mial lepsze oswietlenie i to bez porownania... :wstyd: do pracy jezdze z kumplem golfem 4 i swieci gorzej niz moj mk3 :kwasny: zdaje mi sie ze tak juz poprostu jest :zalamany:
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 8 lis 2010, o 18:18

nie no maluch ojca lkepiej nie swiecił jak moje obecne
ale jak siadłęm do brata audi 80 jeszcze tej starszej to szok że tyle widac i dobrze oswietlona droga ale on ma h4 mysle nad zamontowaniem seryjnych h1+h1 będzie lepiej ? czy zmieniac żaróki?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez PabloSBT » 8 lis 2010, o 18:48

ja też miałem taki problem w seryjnych lampach h4 wymieniłem żarówki na Philips Blue Vision i jest niebo a ziemia :) droga bardzo dobrze oświetlona tylko jest problem gdy jest deszcz bo nic nie widać ;| i tu nawet żarówki nie pomagają :( gdzieś czytałem że w golfach jest duża strata napięcia czy coś tam i przekaźniki pomagają :)
O tutaj jest mowa o tych przekaźnikach :) też sobie chciałem takie sprawić ale nie wiem czy bede umiał podłączyć ;d
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64358
PabloSBT
Members

Postprzez k-m-r1 » 8 lis 2010, o 19:20

Przekaźniki mam po jednym na każdą lampę zamontowałem je przy okazji zakładania odcięcia pompki paliwa bo mam lpg i szkoda by chodziła cały czas a druga trochę kosztuje

miałem xenony w tych lampach no i nie powiem fajnie widać nawet jak deszcz był ale te lampy nie mają lini odcięcia światła i to niezależnie czy xenon czy jakaś tam h1
dzis pada wienc nie zrobie fotek :/
k-m-r1
Weteran

Postprzez pablomed » 9 lis 2010, o 13:47

k-m-r1 napisał(a):jak je podciągnąć mam regulacje na silniczkach
nie na silniczkach tylko zwykła regulacją na śruby - niema takowej w tych lampach?
pablomed
Members

Postprzez k-m-r1 » 9 lis 2010, o 18:49

pablomed, znaczy sie silniczki do regulacji a te sruby sąpo jednej na reflektor z takim białym kołnierzem by łątwiej złapać
tylko widze żę ja mam jedno pokretło
to po prawej stronie :/
http://www.net-cars.com.pl/zdjecia/MK3T.JPG
k-m-r1
Weteran

Postprzez sweetboy90 » 9 lis 2010, o 19:49

k-m-r1 napisał(a):tylko widze żę ja mam jedno pokretło

to jest od przesowania leflektora w prawo/lewo a od gora/dol masz z przodu lampy, kurcze wstawil bym fotke ale net mi zwolnil i nie da rady :zalamany: jak patrzysz na leflektor od przodu (np. od strony kierowcy) to w gornym prawym rogu w dziurze masz regulacje, jak poswiecisz latarka to zobaczysz, wkladasz tam srubokret i krecisz
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 9 lis 2010, o 20:03

sweetboy90 napisał(a):
k-m-r1 napisał(a):tylko widze żę ja mam jedno pokretło

to jest od przesowania leflektora w prawo/lewo a od gora/dol masz z przodu lampy, kurcze wstawil bym fotke ale net mi zwolnil i nie da rady :zalamany: jak patrzysz na leflektor od przodu (np. od strony kierowcy) to w gornym prawym rogu w dziurze masz regulacje, jak poswiecisz latarka to zobaczysz, wkladasz tam srubokret i krecisz

tak jest byłęm u mechanika i pokazało co chodzi ale w jednym mam urwane :zdegustowany: a do drugiego nie zerkałem stąd moja wypowiedź żę nie mam spróbuje gwiazdkami krecic bo srubokretem dłuugo idzie
k-m-r1
Weteran

Postprzez pablomed » 10 lis 2010, o 01:55

Pokrętło musisz mieć to co nad silniczkiem jest, zdobądź z jakiejś starej lampy. Robisz tak: najpierw podnieś światła silniczkami maksymalnie do góry, teraz na nieobciążonym aucie ustaw tak żeby były prawidłowo (w odległości 5 m od auta granica światła 5 cm niżej od środka reflektora - ściana i listewka do tego starczy). Teraz jakiekolwiek obciążenie auta pasażerami i bagażem spowoduje że będzie świecił za wysoko, więc używasz silniczków do obniżenia na właściwy poziom.
pablomed
Members

Postprzez k-m-r1 » 10 lis 2010, o 23:29

pablomed, jedna lampa poprawiona druga niestety
jeszce pomierze dokładnie i popytam o ten plastik
k-m-r1
Weteran

- - - Stal nierdzewna

Powrót do Nadwozie