Moderator: Moderator
XXMLODZIAN22XX napisał(a):ale ja pytam kolego o konkretny czy tym silikonem można popryskać zamek i klamki i czy coś to da?bo na forum rożne środki proponują
XXMLODZIAN22XX napisał(a):a akurat ja mam ten środek i wd40 tez mam dlatego pytam a wd40 odradzili koledzy na forum dlatego pytam o ten silikon
Taksi napisał(a):wd nie smaruje lecz wypiera wodę i osusza zamek wiec po tym zabiegu wypada go nasmarować jakimś ustrojstwem
Opik napisał(a):Taksi napisał(a):wd nie smaruje lecz wypiera wodę i osusza zamek wiec po tym zabiegu wypada go nasmarować jakimś ustrojstwem
i tu się kolego po części mylisz, wd40, cx80 i podobne środki mają właściwości smarujące, więc z braku laku można ich użyć do tego i nie będzie tragedii. Oczywiście każdy jeden smar będzie lepiej spełniał swoje zadanie, ale owy środek też daje taką możliwość
Taksi napisał(a):Nie od tak w reklamie wd jest mowa o likwidacji pisków itp ale z czasem wd wyparuje i będzie gorzej niż było. A chyba nie chcemy tego co??? wiec jak już robić to lepiej raz a porządnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości