i stało się, mnie również dopadły problemy z zamkiem. Teraz tylko od strony kierowcy bo wszystkim pozostałym pomogło WD40. W tym od kierowcy sprawa wygląda tak że przy mniejszym mrozie przestaje działać klamka wewnętrzna a przy większym również zewnętrzna. Dzieje się tak zarówno gdy drzwi były zamknięte centralnym czy też nie. Dzisiaj np nie zamykałem na noc centralnym a rano jak wysiadałem na parkingu pod pracą to musiałem otwierać zewnętrzną klamką przez odsuniętą szybę bo wewnętrzna nie działała. W poniedziałek miałem cały zamek rozebrany i nie znalazłem nic urwanego, nasmarowałem, poskładałem i dalej jak jest mróz to nie działa. Jedyne co mnie niepokoii to mała sprężynka która wypadła z zamka i ni cholery nigdzie jej nie mogłem dopasować aż w końcu mi zginęła
...ale zamek działał bez zarzutów aż do wczoraj rano bo w nocy był większy mróz. O co w tym chodzi? Ma kotś może zdjęcie wnętrza zamka?
[ Dodano: 2010-01-18, 20:28 ]
No dzięki chłopaki, wiedziałem że można na was liczyć
Rozebrałem drugi zamek żeby sprawdzić gdzie była ta sprężynka, dorobiłem taką samą, poskładałem wszystko i działa.Teraz tylko czekam na większy mróz żeby sie przekonać czy pomoże.
[ Dodano: 2010-01-23, 03:13 ]
-18°C a drzwi otwierają się bez problemów więc niech już nikt nie pisze, że to normalne, że drzwi w golfach zamarzają.