Pytanie dot. koloru LC5L

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Pytanie dot. koloru LC5L

Postprzez matipro911 » 10 maja 2012, o 19:24

Witam

Mam do wymiany obydwa błotniki i klapę. Mam możliwość zakupu w super stanie w tym samym kolorze oryginały LC5L z rozbiórki golfa z Włoch.

Czy jest możliwość że kolor będzie się różnił od reszty samochodu?

Szczerze dziękuję za pomoc.

Pzdr
matipro911
Berbeć

Pytanie dot. koloru LC5L

Postprzez krysek0309 » 10 maja 2012, o 19:41

witam kolego mianowicie to kazdy kolor inaczej blaknie więc nigdy sie nie dopasuje idealnie, może sie troche różnić odcieniem ale myśle że to żaden problem i nie musisz sie tym zbytnio przejmować, zakładaj i śmigaj :-)
krysek0309
Badacz tematu

Postprzez Karol B. » 10 maja 2012, o 22:36

Jeśli kupisz w innym kolorze, to będziesz musiał malować,a po malowaniu też pewnie będzie jakaś różnica, chyba że bardzo dobrze będzie dobrany lakier,ale z tym to różnie bywa. A gdybyś kupił w tym samym kolorze to wypolerować autko i powinno być dobrze :-)
Karol B.
Members

Postprzez BartheZz_3 » 11 maja 2012, o 09:30

Posiadam LC5L, i powiem ci tak, to jest lakier z perla, jesli jest wyblakniety i ori z fabryki lakier to po przepolerowaniu nie powinno byc roznicy, ale jesli elementy byly malowane w ten kolor i nie identyczna farba co w fabryce to moze sie troche roznic ze wzgledu na np rozna zawartosc perly w lakierze, ja mam 13% perly w lakierze, a wg mojego lakiernika to sporo bo normalnie dodaja tego 7-8% na litr czy jakos tak :-P moje 13% to poprostu lakier innej jakiejs firmy... Ale ze mialem cale auto pryskane to mnie to tam lotto ;-)
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Nadwozie