Pytanie o błotniki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Pytanie o błotniki

Postprzez Patryk7171 » 2 sty 2012, o 22:03

Witam. Mam pytanie do was kupywaliscie juz moze na allegro błotniki do swoejego golfa 3? jakiej są jakości chodzi mi o nowe zamienniki. Wypowiedzcie sie na ten temat :-) z góry dzięki :-D Pozdro
Patryk7171
Czytacz

Pytanie o błotniki

Re: Pytanie o błotniki

Postprzez K@mil » 2 sty 2012, o 22:06

Patryk7171 napisał(a):Witam. Mam pytanie do was kupywaliscie juz moze na allegro błotniki do swoejego golfa 3? jakiej są jakości chodzi mi o nowe zamienniki. Wypowiedzcie sie na ten temat :-) z góry dzięki :-D Pozdro

Z tego co wiem i czytałem bo nie mialem okazji dotykać takiego blotnika :) to koledzy pisali, ze są lipnej jakości (cienka blacha itp) i nie pasuje idealnie w otwory montazowe... lepiej kupic uzywany oryginał :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Marian0753 » 2 sty 2012, o 22:55

Są podobno dwa rodzaje jasnożółte i czarne, czarne podobno jakotako pasują ale żółte za nic nie mogę go zgrać z maską zostaje szczelina że ma się wrażenie że jest otwarta maska, jak masz kupować to kup oryginał albo wstaw ten mały kawałek od doł jak jest spróchniały.
Marianowe mk3 ZAPRASZAM KLIK!!!
Marian0753
Badacz tematu

Postprzez krystek.l » 2 sty 2012, o 23:05

tak czytam temat i miałem podobną akcję ale chodziło o błotnik do 96 r, okrągłe kierunki... miałem trochę wgniotłe i dało radę to wyprostować i przemalować...

ale w sklepie był błotnik ale do golfa z kwadratami kierunki czarny podkład cenowo stoją 120-180 zł + koszta malowania...
i co najważniejsze to grubość blachy była w miarę normalna :] koleś ze sklepu mówił a wręcz uprzedzał że mogą być małe niedociągnięcia w stylu spasowania, albo tyci tyci dziury przesunięte...

Dlatego lepiej jest org ze szrota jakieś dorwać nawet o kolorze różowym i przemalować i niemieć problemu spasowania.... mniej stresu i nerwów :super:
krystek.l

Postprzez Patryk7171 » 3 sty 2012, o 20:37

Marian0753 napisał(a):Są podobno dwa rodzaje jasnożółte i czarne, czarne podobno jakotako pasują ale żółte za nic nie mogę go zgrać z maską zostaje szczelina że ma się wrażenie że jest otwarta maska, jak masz kupować to kup oryginał albo wstaw ten mały kawałek od doł jak jest spróchniały.

właśnie te czarne widzilem i je mam na mysli więc chyba skusze sie na te czarne.
Patryk7171
Czytacz

Postprzez przemo » 3 sty 2012, o 21:58

gdzie takie ceny są 120-180??ja kupiłem w podkładzie czarnym za 70pare zeta a ten jasny żółty za chyba 94zeta Marian0753 tu ma racje że te jasne żółte to są do bani nie pasują a że komo mają być lepszej jakości a w czarnym macie mi idealnie pasuje i jest z niższej półki takie opisy mają na hurtowniach czarny mat gorsza jakość a ten taki żółty mat lepszej Patryk7171 jak coś to kup w czarnym macie.
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
przemo
Badacz tematu

Postprzez Patryk7171 » 4 sty 2012, o 00:14

przemo napisał(a):gdzie takie ceny są 120-180??ja kupiłem w podkładzie czarnym za 70pare zeta a ten jasny żółty za chyba 94zeta Marian0753 tu ma racje że te jasne żółte to są do bani nie pasują a że komo mają być lepszej jakości a w czarnym macie mi idealnie pasuje i jest z niższej półki takie opisy mają na hurtowniach czarny mat gorsza jakość a ten taki żółty mat lepszej Patryk7171 jak coś to kup w czarnym macie.

Dzięki przemo kupie te czarne tez tak myslalem zeby kupic te. Korozja zrzera mi je tak ze musze w calosci wymienic bo nie oplaca sie spawac ani zaprawek robic wole wymienic w calosci :)
Patryk7171
Czytacz

Postprzez prezesik » 4 sty 2012, o 00:43

Patryk7171 napisał(a):
przemo napisał(a):gdzie takie ceny są 120-180??ja kupiłem w podkładzie czarnym za 70pare zeta a ten jasny żółty za chyba 94zeta Marian0753 tu ma racje że te jasne żółte to są do bani nie pasują a że komo mają być lepszej jakości a w czarnym macie mi idealnie pasuje i jest z niższej półki takie opisy mają na hurtowniach czarny mat gorsza jakość a ten taki żółty mat lepszej Patryk7171 jak coś to kup w czarnym macie.

Dzięki przemo kupie te czarne tez tak myslalem zeby kupic te. Korozja zrzera mi je tak ze musze w calosci wymienic bo nie oplaca sie spawac ani zaprawek robic wole wymienic w calosci :)

No pewnie, że tylko wymienić na nowy zamiennik i to tylko czarny. U mnie już po 3 latach ten zamiennik zaczyna korodować przy rancie nadkola, więc za rok znów wymiana :-o
Takie teraz zamienniki...
prezesik
Members

Postprzez Patryk7171 » 4 sty 2012, o 14:15

prezesik25 napisał(a):
Patryk7171 napisał(a):

No pewnie, że tylko wymienić na nowy zamiennik i to tylko czarny. U mnie już po 3 latach ten zamiennik zaczyna korodować przy rancie nadkola, więc za rok znów wymiana :-o
Takie teraz zamienniki...

A garażujesz samochód czy stoi pod chmurka???
Zamienniki tez sa ok orginaly tez gnija przeciez.
VWozidełko :)
Silniczek TDI 1Z.
Patryk7171
Czytacz

Postprzez prezesik » 4 sty 2012, o 18:27

od 3 lat garazuje, takze blotnik bez rewelacji
prezesik
Members

Postprzez przemo » 4 sty 2012, o 23:11

prezesik25 niestety ale to już nie ori mi ori wytrzymały 18 latek i garażuje pod chmurką a wymieniłem dlatego że przy progu mi poleciały i tak brzydko wyglądało:) ja np jestem zadowolony. w używce na pewno nie znajdziesz w idealnym stanie graniczy z cudem:)
Był Golf 3 GT 1.8ABS
Obecnie Seat Leon Top Sport 1.9TDI ARL 150PS
przemo
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nadwozie