rower na klapie od bagażnika

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez klanhker » 2 cze 2009, o 12:31

Witam, mam w planach zakupić taki bagażnik http://allegro.pl/item642110864_solidny_uchwyt_na_klape_3_rowery_tanio_w_w.html , ale najpierw chcialbym sie zapytac czy moze ktos z was sie spotkal z takim czyms, a jesli tak to powiedzcie mi prosze jak sie to sprawdza w praktyce:)
klanhker
Badacz tematu

Postprzez PiJey88 » 2 cze 2009, o 12:37

wolałbym wozić rower na dachu, to nie wygląda zbyt stabilnie, poza tym rower chyba będzie wystawał poza obrys auta
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: rower na klapie od bagażnika

Postprzez seb » 2 cze 2009, o 12:52

klanhker napisał(a):Witam, mam w planach zakupić taki bagażnik http://allegro.pl/item642110864_solidny_uchwyt_na_klape_3_rowery_tanio_w_w.html , ale najpierw chcialbym sie zapytac czy moze ktos z was sie spotkal z takim czyms, a jesli tak to powiedzcie mi prosze jak sie to sprawdza w praktyce:)
w praktyce ponoc wiecle prawdopodobne ze porysujesz klape, na naszych dziurawych drogach, ten jest trasznie tani!!!! i zastanawiam sie czy pasuje do golfa?? ( "ramie podpierajace" jest chyba za krotkie )
seb

Postprzez klanhker » 2 cze 2009, o 13:11

faktycznie ten moze nie pasowac, ale ogolnie ten typ bagaznikow sprawdza sie czy nie ? bo narazie nie stac mnie na zamontowanie roweru na dachu :( i a zbliza mi sie wyjazd i musze jakos dwa rowery dostarczyc na mazury :)
klanhker
Badacz tematu

Postprzez strzeliniasty » 2 cze 2009, o 16:26

klanhker napisał(a):narazie nie stac mnie na zamontowanie roweru na dachu
podstawa bagaznika (2 belki) kosztuja 100zl uzywane a uchwyt dla roweru najprostszy jakies 50zeta
strzeliniasty
Members

Postprzez seb » 2 cze 2009, o 16:43

klanhker napisał(a):faktycznie ten moze nie pasowac, ale ogolnie ten typ bagaznikow sprawdza sie czy nie ? bo narazie nie stac mnie na zamontowanie roweru na dachu :( i a zbliza mi sie wyjazd i musze jakos dwa rowery dostarczyc na mazury :)
A wiec................ przewieziesz, moze nie zarysujesz klapy tymi mocowaniami jesli nie wpadniesz w dziure, jesli bagaznik bedzie zaslanial Ci swiatla i rejestracje i nie zpalia Cie misiaczki to dojedziesz w calosci i bez mandatu. Wolalbym chyba poczekac i odlozyc na bagaznik dachowy.
seb

Postprzez strzeliniasty » 2 cze 2009, o 17:20

a wracajac do tematu bagaznika dachowego to jak montuje sie belki na golfie 3D??
strzeliniasty
Members

Postprzez klanhker » 3 cze 2009, o 08:44

o wlasnie dobre pytanie :) da sie w ogole to 3d cos na dach zamontowac ?
klanhker
Badacz tematu

Postprzez strzeliniasty » 3 cze 2009, o 11:22

klanhker, z tego co wiem to da ale jak
strzeliniasty
Members

Postprzez Zico63 » 3 cze 2009, o 17:14

W miejscach gdzie zwykle auta mają rynienkę, na tych gumach są znaki. Pod uszczelką są miejsca mocowania specjalnych belek dla takich wozów jak Golf. Do belek można już montować dowolne bagażniki na rower. Co do bagażników łapanych za klapę - odradzam. Lepsze są na hak holowniczy, np. tego typu http://allegro.pl/item642109984_na_hak_ ... eczny.html, w ostateczności tzw. "nożycowy" (gdy ktoś ma zamontowany hak).
A tu o montażu bagażników w Golfie:
Obrazek
Zico63
Members

Postprzez klanhker » 3 cze 2009, o 22:14

no wlasnie hak odpada bo go nie mam :D a powiedz mi dlaczego te na klape odradzasz? masz jakies doswiadczenia z takim bagaznikiem ??
klanhker
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 3 cze 2009, o 22:48

Na dach da rade zamontowac :) tylko najpierw potrzebne sa belki wzdłuz a pozniej poprzeczne z uchytami na rame :) ...

Co do bagaznika na klape sam sie zastanawialem... i nawet znalałem taki do naszych golfików... jutro sprawdze i wkleje jak cos link... sa foty jak to wyglada...

Tylko trzeba pamietac ze 3rowery to jedna osoba z tylu wiecej (jeden rower okolo 12kg)...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie