rozmiar przedniej szyby

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Nowal » 17 lut 2009, o 15:54

piter1404 napisał(a):No dzisiaj się byłem pytać w zakładzie i 350zł biała szyba łącznie z robocizną :-) z paskiem 15zł drożej..

Biała? czemu nie zainwestujesz w zieloną? Pomysl jeszcze o tym ze jezeli przy wymianie szyby uszkodzą lakier o masz gwarantowane gnicie i nic z tym nie zrobisz, wiec jak juz robisz ot jedz do lepszego warsztatu a nie tam gdzie najtaniej
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marko1967 » 17 lut 2009, o 17:23

piter1404, bież z paskiem i zieloną a nie będziesz żałował bo autko lipnie wygląda jak masz wszystkie zielone szyby a czołowa jest biał już takiego golfa widziałem troche to szpeci może poszukaj u innych szklarzy ja za zielona z paskiem i robocizną dałem 370 zł ale był też taki co wołał 470zł więc warto po pytac tu i tam bo 100zł piechota nie chodzi powodzenia
marko1967
Members

Postprzez piter1404 » 17 lut 2009, o 17:46

"Nowal" wybrałem najlepszy (no renomowany :-P ) zakład w moim mieście :-) także o jakieś błędy z ich strony się nie martwie. Jeśli chodzi o szyby to ja w tym temacie jestem ciemny :-P czyli mówicie że golfina w standardzie ma te "zielone" szyby? nawet nie wiem po czym to rozróżnić :-) a co do tego paska to wezme go :-)
piter1404
Badacz tematu

Postprzez marko1967 » 17 lut 2009, o 18:41

piter1404 napisał(a):zielone" szyby? nawet nie wiem po czym to rozróżnić
włóż białą kartkie z drugiej strony szyby to od razu zobaczysz różnice
marko1967
Members

Postprzez piwko*! » 17 lut 2009, o 23:32

piter1404 napisał(a):"Nowal" wybrałem najlepszy (no renomowany :-P ) zakład w moim mieście :-) także o jakieś błędy z ich strony się nie martwie. Jeśli chodzi o szyby to ja w tym temacie jestem ciemny :-P czyli mówicie że golfina w standardzie ma te "zielone" szyby? nawet nie wiem po czym to rozróżnić :-) a co do tego paska to wezme go :-)

1PANOWIE NIE MA SZYB BIAŁYCH ......... JEST SZYBA BEZBARWNA

2SZYBA ZIELONA TO SZYBA ASFERYCZNA
3SZYBA ZIELONA Z PASEM TO SZYBA ASFERYCZNA Z PASEM, MOZE BYĆ NIEBIESKI BĄC ZIELONY

WYSTĘPUJĄ JESZCZE SZYBY SOLARYCZNE ,SOLARYCZNE I POWŁOKĄ DZWIEKOSZCZELNĄ P-4 I PANCERNE ALE NIESTETY PIERWSZE 3 RODZAJE SĄ MONTOWANE W GOLFACH

W GOLFAG WYSTEPUJĄ 2 RODZAJE JAK KOLEDZY PISZA JEDNA SZYBA RUZNI SIE OD 2 WYSOKOŚCIĄ ZAMKA I LUSTERKIEM

A CZY KTOS POMYŚLAŁ ŻE DO MONTAŻU SZYBY SĄ POTRZEMNE SPINKI DO LISTEW BOCZNYCH CHYBA ZE KTOŚ ZROBI LIPE I PRZYKLEI JE NA KLEJ

ODPRYSKI NA SZYBIE NAPRAWIAJĄ W FIRMIE JAAN AUTOMOTIVE GLASS
KOSZT 130 BRUTTO

KRYTERIA 10 CM OD RANTU SZYBY, JEDEN OD 2 (ODPRYSK )10 CM
CAŁOŚĆ UDERZENIA NIE MOŻE PRZEKRACZAC PIECIO ZŁOTÓWKI
piwko*!
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nadwozie