rozmiar przedniej szyby

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

rozmiar przedniej szyby

Postprzez elpadrino » 15 lut 2009, o 15:28

witam . wiecie może czy do golfów 3 były zakładane wszystkie jednakowe przednie szyby ? Czy się róznią ? Bo muszę szybę kupić i nie wiem czy mogę zamówić od obojętnie jakiego modelu..
Ostatnio edytowano 15 lut 2009, o 18:20 przez elpadrino, łącznie edytowano 1 raz
elpadrino
Czytacz

rozmiar przedniej szyby

Postprzez robercik » 15 lut 2009, o 17:55

zamawiaj do golfa 3 szybe najlepiej to z filtrem i z uszczelkami gotowymi,ja ostatnio wymienialem bo lubie mojego golfika
robercik
Badacz tematu

Postprzez elpadrino » 15 lut 2009, o 18:22

wiem wiem że do golfa 3 : :] ale czy wszystkie pasuja... bo kiedys widziałem jakąś tabelke z szybami dla golfów 3 i tam chyba sie rozmiary różźniły..
elpadrino
Czytacz

Postprzez duzy_przemo » 15 lut 2009, o 22:06

Wymiar jest ten sam.
Różnice są takie.
Szyba biała
szyba zielona
szyba zielona z niebieskim paskiem przyciemniającym.

a po 94 była zmiana w wysokości mocowania lusterka wstecznego, po 94 jest niżej.
Polerowanie lakieru, akcesoria polerskie - Szczecin i okolice kontakt PW

Mój Mk3
moj-golf/mk3-duzy-przemo-t9718.html

No one expected the Spanish inquisition Monty Python and the Holy Grail
duzy_przemo
Czytacz

Postprzez Tapi » 15 lut 2009, o 22:18

raczej niema różnicy w szybie.są jedynie różnice sitodruku do modelu montowanego golfa. Np. Golf 5 ma 2 rożne szyby o tych samych wymiarach ale z innym zastosowaniem. (stopki lusterka i inny sitodruk.
Szyba do golfa 6 niczym praktycznie nierówni sie od szyby z golfa 5 , jedynie gabarytem szyby . 1 mm większa od szyby od golfa 5
Tapi
Czytacz

Postprzez piter1404 » 15 lut 2009, o 22:33

Witam :-) "robercik" jaki jest koszt łącznie z robocizną tej szyby z filtrami o której mówisz?? i jeszcze jedno pytanie do wszystkich :-) >> jechałem za ciężarówką i pech chciał że wypadł gościowi kamień i po odbiciu od asfaltu walnął mi w szybę.. jest teraz kropka wielkości ok 2mm i od niej odchodzą 3 kreski.. pytanie co robić w takiej sytuacji??? to będzie coraz bardziej pękać? trzeba wymieniać całą szybę przednią czy są może serwisy gdzie to w jakiś sposób poprawiają? i oczywiście jakie są koszta tej operacji? z góry dzięki za pomoc :-)
piter1404
Badacz tematu

Postprzez Tapi » 15 lut 2009, o 23:49

raczej będziesz musiał wymienić całą szybę.
To szyba klejona wiec będzie ci sie powiększać pękniecie od wibracji lub innych czynników.

Na 100% wymiana całej szyby.

Nie wierz w jakieś cudowne poprawki ze ktoś ci tą szybę naprawi bo sam pracuje przy szybach przednich do samochodów i wiem jak są robione.
Tapi
Czytacz

Postprzez piter1404 » 16 lut 2009, o 11:10

No dobra "Tapi" jeszcze tylko powiedz jakie są dokładne koszta z tym związane jak w tym siedzisz :-)
piter1404
Badacz tematu

Postprzez elpadrino » 16 lut 2009, o 13:18

U mnie też tak było , mała kropeczka której nie zauważyłem podczas kupna... a w zime gdy było -17... a od srodka dawało non stop ciepłe powietrze to poszły dwie kreski przez całą szybę.. co do kosztów to tam gdzie u mnie wymieniają szyby ( wszystko ) to chcieli około 300zł .
na allegro można kupić szybę za 100 ale nie zawsze jest blisko , a szyb zazwyczaj nie chca wysyłać , a jak już zechcą to przesyłka ok 50- 70 zł .. więc jeśli sie doliczy wklejenie to sie nie opłaca moim zdaniem .
Ogólnie najlepiej jest poszukać szybe gdzieś na pobliskim szrocie.. Tylko że nie zawsze mają takowe.. i się robi problem wtedy.. :) ja muszę już wymienic bo już ponad miesiac tak jeżdzę.. a dowodu nie chce stracić...
elpadrino
Czytacz

Postprzez Nowal » 16 lut 2009, o 16:07

Tapi, tu sie z toba nie zgodze. Ja naprawialem swoja szybe 2 miesiace temu( o gory odprysk a na dole odprysk a od niego szła pajęczyna na 15cm) Gość mi to zrobil ze prawie nic nie widać wzial 100zł za wszystko i gwarancja dozywotnia na sklejenie. CO prawda duzo zalezy od rodzaju pęknięcia i od auta bo moze byc bite i nadwozie nie bedzie sztywne i wtedy bedzie lipa ale to juz on sam oceni czy sie da naprawić. Nowa szyba 400 w gore w moich okolicach(zielona)

http://www.tedrex.pl/
zobacz jak wyglada szyba po naprawie. Jak znajde to Ci wrzuce swoje zdjecia z naprawy
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Tapi » 16 lut 2009, o 23:42

szwagier kupywał nówke szybe z pilkingtona za 350 zł z primerem i klejem. tyle wyszło w sklepie

[ Dodano: 2009-02-16, 22:48 ]
dokładnie nie znam cen szyb ale robie wiele szyb przednich do samochodów.
większość do aut niemieckich koreańskich i japońskich. ale wiem ze każda szyba jest inna. każda szyba rożni sie gabarytami i wygięciem a to ze z laminują folią PVB i wyjdzie z zakładu nie znaczy jeszcze ze będzie idealnie pasować do samochodu.

w dzisiejszych czasach sztuka jest sztuka czy niedogieta czy przegieta w procesie. ważne by opylić.
Tapi
Czytacz

Postprzez piter1404 » 17 lut 2009, o 14:54

No dzisiaj się byłem pytać w zakładzie i 350zł biała szyba łącznie z robocizną :-) z paskiem 15zł drożej..
piter1404
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie