Koledzy - zamontowałem sierpy nadkoli i tylne przylegają do błotników idealnie,natomiast przednie w najwyższym łuku odstaja około 1 cm.Czym te sierpy dokleić do błotnika żeby nie było śladu na lakierze(L041)?!Dziękuję za podpowiedzi !...
Jakimś lekkim silikonem byle nie tym do szyb bo jesli nawet udałoby ci sie odkleić sierpy to kleju z błotników nie ściągniesz. Zobacz też czy nie masz czasem tego rantu błotnika zagiętego do środka bo wtedy będzie odstawać.
Auto kolizji nie miało ale lewy sierp bardziej odstaje.Oczywiście oryginały to nie są - ale krzywe plastiki też nie!Otwory idealnie dopasowane - ale dlaczego tylko tylne są dopasowane?Dobra!!! - przyłapię na silikon bezbarwny.Tylko czym docisnąć na dłużej bo nie sklei od razu?!Auto stoi na parkingu a nie w garażu.
Podróbki niestety mają to do siebie. Ja do ściśnięcia używałem kilku małych ścisków stolarskich ale wiadomo musiałbyś odkręcić nadkole, można też przyłapać taśmą do błotnika.
"RADI"- jeszcze pytanko jak długo wiąże silikon?Chodzi o to żeby jakiś ({cenzura}) przechodzień nie zrzucił ścisków - bo pilnować tego siedząc w aucie to nie bardzo mi pasuje!
Różnie w zależności co kupisz od godziny do kilku wszystkie natomiast osiągają pełną twardość po ok 24h. Skoro stoisz gdzieś na ulicy radziłbym przyłapać na taśmę, kilka pasków powinno zdać egzamin.