spryskiwacze na lampy pytanie....

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Siwy21GNO » 1 mar 2009, o 17:50

Witam mam pytanie odnośnie spryskiwaczy w zderzak na lampy. Odpadają w przypadku GOLFA 3 wyjezdżane spryski ponieważ są za dlugie. Mam pytanie odnośnie danych technicznych spryskiwaczy stałych a mianowicie: czy spryskiwacz do lamp różni się mocą stumienia wody od zwyklego sprysku na szybe mam na myśli wielkość dyszy, i czy silniczek w zbiorniczku do lamp daje mocniejszy strumień niż zbiorniczek do wody na szyby??? Proszę o odpowiedz, Pozdrawiam.
Cabrio 1.9 TDi limited AVANTGARDE edition COLOUR CONCEPT mit klimaanlage ... :-)
Siwy21GNO
Czytacz

Postprzez strzeliniasty » 1 mar 2009, o 19:01

ja sie nie znam ale wg technicznego punktu widzenia musi byc silnielszy strumien.

na szybie spryskiwacz wspomagaja wycieraczki w czyszczeniu natomiast na lapmpie to strumien plynu ma oczyscic klosz.

takie jest moje zdanie ale ja mowie ja sie nie znam :P
strzeliniasty
Members

Re: spryskiwacze na lampy pytanie....

Postprzez K@mil » 8 mar 2009, o 16:44

Siwy21GNO napisał(a):Witam mam pytanie odnośnie spryskiwaczy w zderzak na lampy. Odpadają w przypadku GOLFA 3 wyjezdżane spryski ponieważ są za dlugie.

Da rade takie zrobić juz widzialem w jednym golfiku jak mial zalozone wyjezdzane spryskiwacze, jak bedziesz chcial znajde filmik...
Obrazek

Siwy21GNO napisał(a):Mam pytanie odnośnie danych technicznych spryskiwaczy stałych a mianowicie: czy spryskiwacz do lamp różni się mocą stumienia wody od zwyklego sprysku na szybe mam na myśli wielkość dyszy, i czy silniczek w zbiorniczku do lamp daje mocniejszy strumień niż zbiorniczek do wody na szyby??? Proszę o odpowiedz, Pozdrawiam.

Tak różni sie moca strumienia wody, jest duzo mocniejszy nic na szybe, jak jest dobrze zalozony to daje takie cisnienie ze polowe wody leci na maske :wstyd:

Obrazek
Obrazek

Tak wyglada oryginalny zbiornik na plyn oraz silniczke do spryskiwaczy reflektorów.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez TOMEK 84 » 8 mar 2009, o 18:29

hej na allegro masz całe komplety spryskiwacze i zbiorniczki z pompkami wysokocisnieniowymi i przewidami przeznaczone specjalnie do lamp
ceny cos około 150zł
pozdro
TOMEK 84
Members

Postprzez Siwy21GNO » 8 mar 2009, o 23:00

Tomek 84 kupiłem właśnie na allegro te uniwersalne spryskiwacze, ale na stałe są w zderzaku. Mechanik mi je zakłada,jestem ciekawy jak to działa... Zdecydowałem,że podłączam je pod spryskiwacz szyby przedniej (będą razem spryskiwać). Sam jestem ciekawy jak to będzie sie spisywać.... ;)
Cabrio 1.9 TDi limited AVANTGARDE edition COLOUR CONCEPT mit klimaanlage ... :-)
Siwy21GNO
Czytacz

Postprzez TOMEK 84 » 8 mar 2009, o 23:45

no moze byc fajnie i widowiskowo no i skutecznie ja chciałem zamontowac wysówane z pod lampy od strony błotnika zeby wysówał sie z kawałkiem grila który jest pod całą lampą ale zrezygnowałem za dużo zabawy z tym
te co wystają są też dobre mają to samo działanie no i widac ze autko ma spryskiwacze he he
tylko trzeba uwazac na debili bo mogą urwac sobie spryskiwacz tak do jaj

pozdro
TOMEK 84
Members

Postprzez noname_conek » 8 mar 2009, o 23:51

hej na allegro masz całe komplety spryskiwacze i zbiorniczki z pompkami wysokocisnieniowymi i przewidami przeznaczone specjalnie do lamp
ceny cos około 150zł
pozdro
dodam ze do tego będzie Ci potrzebny szereg innych rzeczy ;-) koszt wszytskich potrzebnych rzeczy do mk3 to około 300-400zł przerabiałem temat dość dokładnie ;-)
noname_conek
Gaduła

- - -

Powrót do Nadwozie