swiatło lewe drży w nowych lampach soczewkowych

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez 360st0pni » 30 sty 2009, o 14:35

panowie o co chodzi z tym ze jak jade po dziurach albo jak ruszam to lewe swiatło mi drży zaglądałem do zarówki to nie ma zbytnio luzów zadnych. podpowiedzcie co to moze byc a i lampa jest dobrze dokręcona.
360st0pni
Czytacz

Postprzez Jacol » 30 sty 2009, o 16:28

Sproboj kupic jakies tanie badziewie w markecie pasujace do Twoich lamp (zarowka) i zobacz czy nadal drzy oraz zamontuj zarowke, ktora masz teraz w prawej lampie.. Jesli dalej drzy to albo slabej jakosci mocowanie w reflektorze lub luzne gniazdo soczewki.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez ksenonn » 31 sty 2009, o 23:21

obstawiam ze spadl Ci bolec z silniczka/sruby do regulacji wysokosci soczewki

Latwo to sprawdzic jak masz silniczek do regulacji wysokosci swiatel - stan przy scianie na wlaczonych swiatlach oczywiscie i ustaw swiatla na max w dol pozniej max w gore, jak w lewej lampie swiatlo nie pojdzie w gore ani w dol to najprawdopodobniej jest ten problem ktory w/w

jak zmienilem lampy to w obu lataly mi soczewki szczegolnie na wolnych obtotach dobrze bylo widac jak swiatlo skacze, po regulacji i odpowiednim ustawieniu lamp na stacji problem zniknal

pozdro
ksenonn
Czytacz

Postprzez PiJey88 » 31 sty 2009, o 23:27

miałem to samo u siebie :ok: na 90 % zeskoczyła kulka od silniczka regulacji
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez 360st0pni » 1 lut 2009, o 10:12

Pany ale ja nie podłączałem u siebie silniczków. Mam silnickzi ale ich nie ustawiałem kolezka w ibize tez nie wsadzał silniczka i jemu nic nie drży. A i jeszcze jedno w któą strone trzeba kręcic podajcie stronę jak byscie siedzieli za kierownicą w aucie (manualnie)zeby sie swiatło podnioslo? i zeby wsadzic silniczek to trzeba ta srubke tylko wykręcic co jest od regulacji czy tez tą dużą jakby nakrętke plastikową co sruba jest w nią wkręcona?
360st0pni
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie