szyba przednia

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

szyba przednia

Postprzez jarek88 » 12 cze 2009, o 23:02

pekła mi szyba przednia w golfiku i teraz nie wiem czy kupic nowa podróbkę bo słyszałem ze jest krzywa! to prawda?? i wycieraczki na niej źle chodza!! czy kupic orginalna ze demontażu ??
jarek88
Berbeć

szyba przednia

Postprzez pablomed » 13 cze 2009, o 00:55

nie zakładaj używki chyba że w idealnym stanie. Chodzi o drobne odpryski od kamyczków. Ja z powodu tych odprysków zmieniałem szybę na podróbę bo już nie szło pod słońce albo w nocy jechać
pablomed
Members

Postprzez Murel » 14 cze 2009, o 21:05

Mam ten sam problem tylko mi pierwsze pekniecie zalali zywica ale od jakichs kilku dni zaczelo sie rozchodzic od nowa w tym samym miejscu. Czy wymieniac??? i czy mi Piesy sie doczepia jzeli "pajaczek" rozchodzi sie 5-10 cm od dolu szyby za srodkiem w strone pasazera?? Mi nie prtzeszkadza pekniecie ale Blekitkom????
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
Murel
Czytacz

Postprzez Hagazi » 15 cze 2009, o 20:56

Witam!
Misiaki na pewno doczepią się do pękniętej szyby. Nie wiem czy jest jakaś dopuszczalna liczba centymetrów pęknięcia, ale generalnie to się czepiają.
Są dwa wyjścia: wymienić szybę, albo dać goferka do jakiegoś profesjonalisty co naprawi, by dalej niepękała i da koniecznie jakiś papier na tę reperację.
Miałem tak naprawianą szybę i papier dobrze działał. Czepiali się pęknięcia ale po lekturze kwitka nie mieli już obiekcji.
Hagazi
Berbeć

Postprzez Kati » 16 cze 2009, o 13:39

jarek88 napisał(a):słyszałem ze jest krzywa! to prawda?? i wycieraczki na niej źle chodza!! czy kupic orginalna ze demontażu ??

wymienialam przednią szybę w jednym z warsztatów i gwarantuję, że nie jest krzywa i wycieraczki zbierają wodę z niej bardzo dobrze (no chyba, że gumki w wycieraczkach są już sfaktygowane więc faktycznie tu może byc problem :lol: )
Na Twoim miejscu nie kupowałabym szyby z demontażu, ponieważ wydasz pieniążki, a na ori szybę w lux stanie to najeździsz się i takiej nie znajdziesz.. no chyba że w VW (ale po co przepłacać) 8-)

Co do tematu pękniętej szyby- nie radzę z taką jeździć, ponieważ Niebiescy zabiorą dowód rejestracyjny i wydadzą Ci kwit, że zabrali, do tego dostaniesz jeszcze mandat, a potem tylko niepotrzebne jeżdzenie i zawracanie głowy, wydawanie pieniędzy na przegląd bo bez tego nie odbierzesz dowodu rej. (jakiś dowód musi być, że szkoda naprawiona, a nikt nie będzie oglądał samochodu-czegoś takiego nigdy nie było).

Jeżeli będziesz mieć papier, że klejona była w zakładzie to już co innego, ale zawsze lepiej jednak dmuchać na zimne.. nigdy nie wiesz na kogo trafisz.
pozdro
_______
Kati
_______

Mój GoLfOzAuR GTI Edition http://www.golf3.pl/topics2/gti-by-kati-vt18479.htm
Kati
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie