Szyberdach do zrobienia w Krakowie

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Simon84 » 28 maja 2008, o 23:32

Witam

Wiem jak wielu z nas ma problem z szyberdachem(sam mialem do zeszlej soboty:) ) Jezeli ktos mieszka w Krakowie lub okolicach to polecam serwis przy Belwederczyków 8 (boczna al. 29 listopada-wylotowka na kielcce,wawa) http://auto-szyby.com.pl/

Jedyny problem byl z czesciami(czekalem ponad 3 tyg na lewa prowadnice,ale ponoc kupili wiekszy zapas),ale jak juz przyszla to cala robota trwala 40 minut(tak,tak,uwijali sie jak na pit stopie). kosztowalo mnie to 270zł( gdybym przyjechal do serwisu jak dach jeszcze uchylal sie do gory to wyszloby mnie to 6 dych,ale madry polak po:/ daja rok gwarancji.

pzdr

Simon84
Simon84
Berbeć

Postprzez SotoM » 30 maja 2008, o 10:19

szkoda ze mam tak daleko do krakowa....nie moge sie pozbierac aby sobie zrobic ten szyber....
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez GrubyNM » 30 maja 2008, o 14:44

na szrotach w okolicach Rzeszów wołają sobie za sprawny Szyber 200-250zł
GrubyNM
Berbeć

Postprzez marrcee » 28 cze 2008, o 00:12

GrubyNM napisał(a):na szrotach w okolicach Rzeszów wołają sobie za sprawny Szyber 200-250zł

coś czuje że jeżeli nic rozsądnie nie znajdę u siebie to poprosze kogos z tamtych okolic zeby cos wynalazl, padaka z tymi szyberami ja juz od roku probuje sie zebrac do naprawy
marrcee
Badacz tematu

Postprzez Daron » 4 lip 2011, o 18:36

a czy ten szyberdach był elektryczny??
Daron
Berbeć

Postprzez michaal » 4 lip 2011, o 19:29

a czy ten szyberdach był elektryczny??

W golfie III były tylko elektryczne szyberdachy. Nie spotkałem się z manualnym chyba że w innych modelach.
michaal
Badacz tematu

Postprzez niedziolek » 13 sie 2011, o 20:38

o gruuubo a nie wiesz jaki koszt byl by jezeli mam do zrobienia tylko lewa prowadnice bo zeby sie zamknal musze jej pomoc ale do gory otwiera mi sie smialo :) myslisz, ze taniej by to wyszlo wszystko ?? elo
niedziolek
Czytacz

Szyberdach

Postprzez wildman » 31 paź 2011, o 13:58

Witam
Na samym poczatku nadmienie ze pisze pierwszy post na tym forum i wczesniej probowalem znalezc lekarstwo na moj problem.Chodzi o szyberdach w moim golfie.Moge go uchylic do gory ale juz go nie zamkne,gdy go otworze za pomoca imbusa moge go zamknac elektrycznie.Co moze byc przyczyna tej usterki.Pozdro
wildman
Berbeć

Postprzez pablomed » 1 lis 2011, o 18:44

Jeśli imbusem działa bez nadmiernych oporow w całym zakresie przód tył i góra dół to problem jest elektryczny. Najcześciej padając pewne styczniki przy przekładni silniczka, czasem jakiś inny element elektroniczny na jego płytce, czasem włącznik. Można się bawić, mozna nabyć na szrocie sprawne czesci. Opisy sa jakieś poszukaj na forum golfa
pablomed
Members

Postprzez wildman » 2 lis 2011, o 12:36

pablomed napisał(a):Jeśli imbusem działa bez nadmiernych oporow w całym zakresie przód tył i góra dół to problem jest elektryczny. Najcześciej padając pewne styczniki przy przekładni silniczka, czasem jakiś inny element elektroniczny na jego płytce, czasem włącznik. Można się bawić, mozna nabyć na szrocie sprawne czesci. Opisy sa jakieś poszukaj na forum golfa

Dzieki bardzo za podpowiedz.Pozdro
wildman
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie