Tylna klapa przecieka

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Tylna klapa przecieka

Postprzez golf 1.4 » 31 mar 2012, o 13:26

Witam wszystkich. Od momenty jak zakupiłem golfa to mam pewien problem, a mianowicie taki że leje mi się woda do bagażnika przez tylną klapę i nie wiem jaka jest tego przyczyna, czy zamek przepuszcza wodę czy co?. W okół lampek od podświetlenia tablicy napakowałem silikonu dekarskiego ale to nie pomogło. Czy mieliście u siebie taki problem i jak go rozwiązać?
golf 1.4
Gaduła

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Tylna klapa przecieka

Postprzez tomczibrzoza » 31 mar 2012, o 13:32

Już niedługo!!!
tomczibrzoza
Czytacz

Postprzez golf 1.4 » 31 mar 2012, o 13:41

Wielkie dzięki, jak tylko zrobi się cieplej niż teraz >.<, to wezmę się za to. Ale jest pewien problem bo u mnie nie leci lampami tylko gdzieś w okolicy zamka bo ściągnąłem tą osłonę od środka, złożyłem oparcie i położyłem się w bagażniku a kolega polewał to woda leciała chyba z zamka. Tylko co z tym zrobić? do okola zamka też dałem silikon i nic. Może są jakieś uszczelki albo coś żeby wcisnąć je po między czarną listwę a przycisk od otwierania zamka?
golf 1.4
Gaduła

Postprzez prezesik » 31 mar 2012, o 14:32

Dziury pod tablicą też przepuszczają wodę.
Sprawdż i uszczelnij też miejsce gdzie wychodzi mechnizm tylnej wycieraczki.
prezesik
Members

Postprzez ktms18 » 31 mar 2012, o 18:21

miałem ten sam problem i pomogło uszczelnienie przy lampach - oryg. ale uszczelka sparciała i lało, znaczy wilgoć. uszczelnij lampy
tomczibrzoza podał Ci odp link ;-)

powodzenia :ok:

[ Dodano: 2012-03-31, 17:23 ]
jakby lało od klapy to byłaby mokra listwa itp zerknij czy główne ognisko nie jest od lampy

wcale nie musi się lać wystarczy wilgoć :-)
ktms18
Berbeć

Postprzez golf 1.4 » 31 mar 2012, o 19:04

Mi się wydaje że jak by się lało lampami to by pod nimi leciało, a jak ja widziałem to kapało na środku klapy i zawsze mam wodę w miejscu na koło zapasowe. Ale sprawdzę te lampy i otwór na wycieraczkę. Dzięki za pomoc panowie ;]
golf 1.4
Gaduła

Postprzez prezesik » 31 mar 2012, o 22:24

Sprawdź jeszcze szczelność plastików, w których siedzą wkręty trzymające plastikową listwę nad tablicą rej. W klapie jest sporo otworów, więc radzę wszystko pozdejmować, powkładać na silikon, aby było szczelnie.
Jest jeszcze gumka, która prowadzi kable z dachu do klapy - może ona jest pęknięta.
prezesik
Members

Postprzez gello1 » 31 mar 2012, o 22:38

prezesik25 napisał(a): więc radzę wszystko pozdejmować, powkładać na silikon
jakby co to silikon zawiera kwas octowy dlatego może powodować korozję :-D
gello1
Gaduła

Postprzez prezesik » 31 mar 2012, o 23:06

gello1 napisał(a):
prezesik25 napisał(a): więc radzę wszystko pozdejmować, powkładać na silikon
jakby co to silikon zawiera kwas octowy dlatego może powodować korozję :-D

W takim razie polecam klej Victor Reiz - lepszy od silikonu.
prezesik
Members

Postprzez czarus21 » 31 mar 2012, o 23:20

silikon do afarium uszczelni i przyklej albo klej do szyb
czarus21
Badacz tematu

Postprzez peta1992 » 31 mar 2012, o 23:55

mam ten sam problem lecz u mnie pod szyba jest delikatna korozja i tamtędy dostaje się woda, u Cb może faktycznie woda dostaje się przez otwory śrub do rejestracji albo od zamka, najlepiej to wszystko rozebrać zajmie to 5 min i wszystko ładnie wyczyścić jeśli trzeba to zdrapać rdze (można dodatkowa farba antykoryzyjną) następnie uszczelnić tylko nie SYLIKONEM on jest na bazie kwasu i będzie wszystko wżerać, ja użyłem i polecam wszystkim bardzo dobry i skuteczny środek (kolor czarny)

http://allegro.pl/uszczelniacz-soudal-f ... 39070.html

Żeby był najlepszy efekt po nałożeniu środka przygotuj sobie w kubeczku wodę z odrobiną płynu do naczyń następnie np palec zamocz w wodzie z płynem i palcem możesz elegancko uformować nałożony środek i bedzie wyglądało jak fabryka :-) . Woda z płynem do naczyń powoduje , że klej nie będzie Ci przyklejał się do palca przy formowaniu ;-)
peta1992
Gaduła

Postprzez prezesik » 1 kwi 2012, o 00:38

peta1992 napisał(a):Żeby był najlepszy efekt po nałożeniu środka przygotuj sobie w kubeczku wodę z odrobiną płynu do naczyń następnie np palec zamocz w wodzie z płynem i palcem możesz elegancko uformować nałożony środek i bedzie wyglądało jak fabryka :-) . Woda z płynem do naczyń powoduje , że klej nie będzie Ci przyklejał się do palca przy formowaniu ;-)

Ja tak robiłem zewnętrzną uszczelkę dookoła szyby tylnej klapy. Dookoła okleiłem pięknie taśmą, następnie klej do szyb, który mi pozostał po wklejeniu szyby i nałożyłem dookoła szyby, następnie uformowałem "na płyn do naczyń" - wyszło jak z fabryki.

Obrazek
prezesik
Members

Następna strona

- - - https://www.extrarusztowania.pl/slask/rusztowania-bielsko-biala.php

Powrót do Nadwozie