Tylna półka

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Tylna półka

Postprzez arezolt » 2 kwi 2009, o 09:30

Witam. Mam takie pytanko. Czy tylne półki różnią sie w golfie z tylną kanapa dzieloną i nie dzieloną?Mój ma kanape dzieloną, i jak go kupiłem w półce były dziury po głośnikach. Kupiłem inna- całą półke, a tą z dziurami odrazu sprzedałem. I wydaje mi się że troche sie różnią głębokością bo strasznie mi sie tłucze podczas jazdy tylna kanapa(oparcie)-czego wczesniej na starej półce nie było. Wydaje mi sie że po zamknięciu klapa nie dociska dobrze oparcia tylniej kanapy.
arezolt
Berbeć

Tylna półka

Postprzez prezesik » 2 kwi 2009, o 10:35

teoretycznie powinny być takie same... Moze nie docisnąłeś dobrze oparcia siedzeń i nie wskoczyły w zatrzaski...
prezesik
Members

Postprzez arezolt » 2 kwi 2009, o 11:34

odpada sprawdzałem. Właśnie rozmawiałem z gościem co mi tą półkę sprzedał i jest tak. Mój golf 97r., 5 drzwi, kanapa dzielona, ten od którego kupiłem półke 92r., 3 drzwi, kanapa nie dzielona. To jak wie ktoś czy są jakieś różnice? Dodam jeszcze że gdy położe tyne oparcie to problem znika.
arezolt
Berbeć

Postprzez Dam88 » 2 kwi 2009, o 19:32

a polka nie tlucze ci przy klape od bagaznika? masz tam takie pianki do dociskanie polki? stara polke mowisz ze miales dzurawa... moze byly w niej ciezkie glosniki i polka sie troche wygiela, przez co sie sama dociskala
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez arezolt » 2 kwi 2009, o 20:11

pianki są. A tłucze się oparcie kanapy, bo po złożeniu go, lub gdy siądzie z tyłu pasażer i się oprze problem znika. wydaje mi się że pólka nie dociska się dobrze do oparcia. Pozatym dziś zauważyłem że gdy otworze klapę to kołki mocujące wysuwają sie z tych mocowań bocznych.
arezolt
Berbeć

Postprzez Dam88 » 2 kwi 2009, o 20:20

owin kolki papierem lub tasma, beda grubsze i nie beda tluc ;)
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez arezolt » 2 kwi 2009, o 20:33

ok, thx, ale to nie kołki bo sa tam takie gumki ;-) , poprostu ta póła wygląda na zbyt płytką, byłem sprawdzałem przed chwilą i ma luz. Otwieram klapę, zamykam i pólkę od środka da sie jeszcze dociągnąć reką w strone oparcia ok 2-3 cm. Więc jakaś różnica miedzy tymi półkami musi być ( albo mocowanie kołków albo głębokość pólki)
arezolt
Berbeć

Postprzez Dam88 » 2 kwi 2009, o 20:49

no ja tobie teraz dokladnie nie powiem jak to u mnie jest bo golf sie maluje a dokladnie niepamietam :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

- - -

Powrót do Nadwozie