Uchwyty szyby w podnośniku

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Mikolaj211 » 4 mar 2012, o 23:18

Witam, mam taki drobny problem: kupiłem jakiś czas temu komplet el szyb i leżał sobie spokojnie długi czas, teraz to zaczynam ogarniać. Nie są założone uchwyty szyby. Nie wiem jak je założyć, bo ta zgrubiona część linki, w które one wchodzą jest przy samej górze... W jakiś sposób można ręcznie przesunąć linkę, czy trzeba je założyć do podłączeniu instalacji, przesuwając elektrycznie? Może da się je założyć teraz, tylko nie znam sposobu? Pozdrawiam!

Obrazek
Mikolaj211
Czytacz

Postprzez pablomed » 5 mar 2012, o 23:12

Trzeba przewinąć linkę i najlepiej zrobić to elektrycznie jak już będzie miał instalację zrobioną. Można by ręcznie ale za dużo zabawy, trzeba by wyjmowac bębenek od linki, może on przy tym wypaść z gniazda ,bez wprawy ciężko to poem nawinąć jak było, w każdym razie straciłbyś nerwy zanim byś to zrobił więc lepiej poczekać z tym.
Jeśli koniecznie chcesz już , to można silnik na krótko uruchomić podłączając odpowiednio kable do modułu, ale po co tracić czas. Są schematy na forum ze dwa lata temu nawet pisałem jakie kable podłączyć żeby silnik ruszył.
pablomed
Members

Postprzez Mikolaj211 » 5 mar 2012, o 23:16

Dziękuję bardzo za jasną, konkretną i rzeczową wypowiedź. Moim zdaniem temat wyczerpany. Pozdrawiam.
Mikolaj211
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie