Moderator: Moderator
piter1512 napisał(a):Witam,ma ktoś pomysł jak uszczelnić szyberdach przed zimą?Mam delikatny prześwit pomiędzy szybą a dachem,latem w sumie nic nie ciekło ale wolałbym jakoś to uszczelnić przed zimą
Wiem,ale coraz zimniej a poza tym brak czasu,ewentualnie na wiosne.A jakim silikonem ewentualnie uszczelniać-objechać wokół całej uszczelki???K@mil napisał(a):piter1512 napisał(a):Witam,ma ktoś pomysł jak uszczelnić szyberdach przed zimą?Mam delikatny prześwit pomiędzy szybą a dachem,latem w sumie nic nie ciekło ale wolałbym jakoś to uszczelnić przed zimą
Moze warto sprawdzic dlaczego wystepuje ten prześwit i go naprawić
Różnica pomiędzy szybą a dachem wynosi ok 0.5 cm od strony tyłu auta (szyba jest poniżej krawędzi dachu),regulacja szybą nic nie dałapablomed napisał(a):piter1512, daj fotki bo z twojego opisu nie wynika w którym miejscu i jak wygląda ta szpara, jeśli wystarczy regulacja położenia szyby to zajmuje to 10 minut więc bez przesady zdążysz to zrobić.
Mam prośbe,czy może się ktoś zgłosić na PW to dam fotki przez gg bo tutaj coś mi nie idzie...http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2b ... 5ef9c.htmlpablomed napisał(a):To troche dziwne bo zakres regulacji jest spory. Szyba powinna byc z tyłu milimetr do dwóch powyżej powierzchni dachu, a z przodu tyle samo poniżej. Ale teraz piszesz o różnicy jeśli chodzi chodzi o wysokość o ile dobrze rozumiem co nie jest równoznaczne ze szparą. Dlatego propnowałem daj dokładne fotki. W grę wchodzi uszkodzenie tzw suwaków w prowadnicach albo jednego z nich, albo złe ustawienie wstępne przy montażu silniczka szybra
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości