Witam wszystkich, niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem mk3 3drzwiowy i jest problem.
W aucie jest wgnieciony próg i nie wiem co mam z nim zrobić? Wycinać i wstawiać nowy, czy może "się wyklepie" ? A może założyć listwy na progi? czy tam nakładki. ( nie pamietam jak to się nazywa )
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
tragedi z tym wgnieceniem nie ma, wyklepac to chyba go raczej nie wyklepiesz choc pewnosci nie mam, ja bym na twoim miejscu zalozyl te nakladki progowe i by bylo git
jak cały próg jest od spodu zdrowy to nie kombinuj nic z wymianą, bo zamienniki to sobie można wsadzić... Zostaw jak jest (ale zabezpiecz tą rysę), ew załóż nakładki plastikowe. A jak koniecznie chcesz coś z wgnieceniem zrobić, to chyba tylko wywiercić otwór i jakoś ten próg wyklepać na zewnątrz, a później zaspawać otwór, bo grzybkami to tego nie wyciągnie
Albo podobnym sposobem jak gada Opik, tylko że, nie wiercąc otworu tylko heftujesz kawałek druta np 8mm i wyciągasz (ja żeby było łatwiej zakładałem na drut pobijak) później odcinasz szlifujesz lekko i wsio
ma moze ktos z Was te nakładki u siebie? chciałbym zobaczyć foto jak to wygląda założone, czy zakrywają też góre czy tylko bok i ile kosztują Znalazlem jakis czas temu na allegro jakieś nakładki po 100zł ale nie wiem czy będą pasować do 3D.
ja bym proponował kupic nakładki .blachasz pewnie wyklepie i nałozy pełno szpachlu i przy pierwszych sniegach jak solo posypio to znajoc zycie wszystko bedzie pekac i na koniec odpadnie.albo nakładki albo nowy próg.decyzja nalezy do ciebie
Ostatnio edytowano 14 mar 2013, o 09:40 przez hanawald, łącznie edytowano 1 raz