mam pytanie j/w mianowicie wieje przez drzwi przy wiekszych predkosciach a jest to bardzo denerwujace wiec moze ktos spodkal sie juz z takim problemem i ma jakis patent na zniwelowanie tego czekam na propozycje jakies foto porady mile widziane
danny.tcz, w mojej byłej trójce pomogła wymiana uszczelki, która z wiekiem nie spełniała już swojej roli. Może nie do końca bo przy 120 km/h słychać było szum, ale to już wina opadajacych drzwi, o których było juz sporo na forum.
Podłączam się do tematu. Mam dokładnie ten sam problem, a gdy jadę pod wiatr i lecę 120 to tak szumi jakbym jechał cabrio . Właśnie chciałbym zacząć od wymiany uszczelek, a potem coś pokombinować, być może je jakoś przerobić Np z dwóch jedną, wtedy byłaby grubsza, więc bardziej dolegałaby do drzwi, no i sztywniejsza nieco. Co wy na taki zabieg ?
najprosciej bedzie dociagniecie drzwi ..u mnie tez wialo dociagnelem dzwi i przestalo.. luzujesz zamek w dzwiach przesowasz go lekko i przykrecasz spowrotem..
to samochód wybiera kierowce a nie kierowca samochód
Możesz spróbować obficie przesmarować uszczelki drzwi wazeliną techniczną i zostawić auto pootwierane przez godzinkę. Z wiekiem uszczelki przesychają i tracą swoje właściwości. U mnie w Cabrio pomogło właśnie takie przesmarowanie i teraz potarzam ta czynność przy sprzątaniu auta i mam spokój.
Wiesz w ktorym punkcie świszczy ? - to jest podstawa. Czy może po całości świszczy.
Sprawdź czy uszczelka dolega wszędzie.
Ja miałem sprytny sposób, zdjąłem troche uszczelke i podoginałem rant w strone szyby, efekt jest taki że uszczelka duzo bardziej dolega i powietrze nie ma prawa sie przedostać
Ale u ciebie nie koniecznie musi byc to samo.
Sprawdź gdzie świszczy....
oraz podciagnij zawias. sprawdź czy drzwi idealnie prosto sie zamykają.
o slawek dzieki podsunales mi bardzo dobry pomysl bo u mnie wlasnie troche nie dolega uszczelka wiec nie zaszkodzi rancik podgiac drzwi mam do wymiany ale nie teraz
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.