wkład lusterka

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

wkład lusterka

Postprzez prezesik » 3 gru 2011, o 02:49

Witajcie!

Czy wkłady lusterek manualnych i elektrycznie sterowanych różnią się mocowaniem?

Chciałbym zakupić do siebie podgrzewane wkłady lusterek do swoich lusterek manualnych.

Teoretycznie z foto widać, że mocowanie jest identyczne jak w moich lusterkach, ale wolę zapytać bardziej wtajemniczonych.

Poniżej foto wkładu z aukcji.

Obrazek
prezesik
Members

wkład lusterka

Postprzez thomasg » 3 gru 2011, o 09:38

może nie dotyczy to Twojego pytania ale jakaś taka mała ta mata na foto. :looka: Wklejałem ostatnio u siebie maty 140 x 80 i jest większa, nawet jak jedno szkło mi pękło i kupiłem lustro sferyczne (kierowcy) już z matą to tam ta mata była na całej powierzchni lustra bez kilku mm wkoło

zrobię foto wkładu z wklejona 140x80 i podam do południa

Obrazek
Ostatnio edytowano 3 gru 2011, o 18:59 przez thomasg, łącznie edytowano 1 raz
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez Sekate » 3 gru 2011, o 11:22

Ja również podczepię się do tematu. Mam dwie maty GB-10S (140x80) i chciałbym je jakoś zamontować.
Przykleja je się tak samo jak do wersji z elektrycznymi lustrami?
Sekate
Badacz tematu

Postprzez darkmen21 » 5 gru 2011, o 14:26

Sekate napisał(a):Przykleja je się tak samo jak do wersji z elektrycznymi lustrami?
tak

JA mam elektryczne lustra i niedawno skumalem ze sa podgrzewane ale mam spalone maty, wiec troche tego przeszukałem, wkład lusterka bez grzania jest taki sam( oprócz tego że pomiedzy szkłem a platikiem montażowym nie ma oczywiscie maty ;-) ), ma nawet dziurki lub miejsca na dziurki jak te co mają ogrzewanie( w tylnej czesci plastikowej), wiec przyklejasz mate do lustra potem to wszystko do plastikowego trzymania , a te dwa styki z maty dajesz przez dziurki i gites.
Dodam tylko ze uniwersalne maty trzeba czasem przyciąc, a styki pod kabelki grzania niestety nie sa w idealne miejsce ori wkladów i ich dziurek, wiec ja u siebie musialem dokonac zeźby ;-)

Acha no i wklady kompletne czyli lustro i ten plastik montazowy, elektryczny i grzany, a zwykly to jedno i to samo.
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez BartheZz_3 » 5 gru 2011, o 14:43

Kolego Prezesik25 ja kupowalem pod manuale podgrzewane lustra juz gotowe, ani nawet nie bralem pod uwage ze moga sie czyms roznic od wkladow elektrycznych, mam zalozone trzymaja sie sztywno nic nie lata itp :-P
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Sekate » 5 gru 2011, o 19:16

A jak wyjąc lusterko z wkładem w manualnych? Trochę się szarpałem, ale nie chciałem przegiąć i potrzaskać lustra.
Sekate
Badacz tematu

Postprzez thomasg » 5 gru 2011, o 19:49

Sekate, tak samo byłem pełen obaw o szkło i zdemontowałem całe lustro . W domu na kolanach i z światłem tam gdzie go potrzebowałem ładnie podwazyłem ząbki i po kilku min, było po wszystkim bez szarpania się , wszystkie ząbki kolejno odchyliłem . Lustro kierowcy i tak mi niestety pękło ale to nie moja wina :wstyd: to pośpiech jaki mnie ogarnął :hyhy: . Teraz jestem bogatszy o podgrzewany wkład bez szkła
thomasg
Gaduła

Postprzez Sekate » 5 gru 2011, o 20:00

K@mil napisał(a):Nie wystarczy ze zdejmiesz ten czarny trójkąt nad boczkami ... Innaczej zaślepke lusterka
Jak go zdejmiesz bedziesz mial mały styropian i jak go wyciagniesz zobaczysz chyba 3 sruby ktore odkrecasz i masz juz lusterko w dloni...
vt13619.htm

źródło: http://www.golf3.pl/topics6/wymiana-kom ... htm#165815

Takim sposobem to załatwić?
Sekate
Badacz tematu

Postprzez thomasg » 5 gru 2011, o 20:06

no i taki pożytek , ja przy okazji znalazłem braki w wkrętach przy regulacji lustra , poprawiłem mocowania okablowania w drzwiach a ściągnąc boczek - chwila a i dużo prosciej ogarnąć kabelki w lustrze jak masz je w rękach - ciasne przejście . Miałem na lewe dwa metry przewodu na prawe 2.5 , starczyło aż nadto jeszcze przycinałem .

[ Dodano: 2011-12-05, 19:09 ]
właśnie jak tam piszą , jedna śruba jest tak schowana że praktycznie pod boczkiem, bez ściągnięcia lipa z odkręceniem
thomasg
Gaduła

Postprzez Sekate » 5 gru 2011, o 20:27

Okej, dzięki za rady. Ogarnę to w najbliższy weekend ;)
Sekate
Badacz tematu

Postprzez thomasg » 5 gru 2011, o 20:39

Sekate, przy okazji zajrzyj za skrzynkę bezpieczników czy nie dynda ci tam biała kostka, tam się wpiąłem z + za pomocą takich oto http://allegro.onet.pl/szybkozlacze-szy ... 68221.html
thomasg
Gaduła

Postprzez prezesik » 5 gru 2011, o 20:48

BartheZz_3 napisał(a):Kolego Prezesik25 ja kupowalem pod manuale podgrzewane lustra juz gotowe, ani nawet nie bralem pod uwage ze moga sie czyms roznic od wkladow elektrycznych, mam zalozone trzymaja sie sztywno nic nie lata itp :-P

Dzięki za info. Wkłady kupione, teraz tylko czekać aż przyjdą i montaż z podłączeniem.
prezesik
Members

Następna strona

- - -

Powrót do Nadwozie