Witam. Mam problem iż rdzewieje w moim golfie wlew paliwa. to znaczy jak odkrece korek to rdzewieje ten gwint co wkreca sie korek paliwa. można cos z tym zrobić?????
Sivy napisał(a):to spucic benzyne oszuszyc bak, wspawac nowy gwint.
chyba chcecie wysadzić się w powietrze u sąsiada stał maluch z odkręconym korkiem od wlewu paliwa jakieś 1,5 roku kiedyś dzieciaki się bawiły i wrzuciły petardę do baku i był dość mocny wybuch ale nic się nie spaliło, nie wiem jak ale w Dieslu może się da tak zrobić ale w benzynie nie polecam
marcinkoz2910, ale jak inaczej ? Tylko w taki sposob mozna zregenerowac bak, czy tez jego czesci skladowe. Zdemontowac bak z auta, benzyna zwietrzeje na bank. Jesli w ukladzie bedzie paliwo to masz racje, ale zdjety, osuszony bak jest bezpieczny.
Nie upieram sie, byc moze moj kolega mial szczescie
Desperackim ale starym, szoferskim sposobem, w dodatku wypróbowanym - jest w razie spawania wymontowanie zbiornika, ustawienie go miejscem spawania w górze, napełnienie zbiornika aż do miejsca spawania wodą (napełnienie powolne by nie pozostała poduszka wybuchowych gazów) i dopiero wówczas można bezpiecznie spawać!
Każda inna procedura w razie spawania to tylko w razie niechęci do dalszego żywota
panowie spawacze w golfach to przecież zbiorniki są z tworzywa http://moto.allegro.pl/item510614141_zb ... a_htb.html ...też w sumie da się to spawać ale domowym sposobem to lepiej jest kleić...a skoro gwint jest metalowy to może jest częścią wymienną tylko gdzie to kupić?
mani ma racje zbiornik jest plastykowy i mozna to operacje przeprowadzic tylko palnikiem do zgrzewania plastykow,albo wymienic zbiornik podejrzewam ze wymiana tego gowna bedzie kosztowac tyle co zbiornik paliwa u mnie