witam jak dowiedziec sie skad leci woda do bagaznika musze zdjac ta czarna plastikowa czesc przy bagazniku ktora przymocowana jest jakimis okraglymi plastkami tylko jak je zdjac wie ktos moze reszta powinna byc prosta
woda to Ci napoewno leci przy lampach ja tez tak mialem i wylepilem lampe w kolo silikonem i git jest i juz nie jeden na forum o tym pisal ze to leci przy lampach
lukas261 napisał(a):musze zdjac ta czarna plastikowa czesc przy bagazniku
tego nie musisz ściągać bo jak by tam była nieszczelność to woda zostawała by w samej klapie. (kumpel tak ma i gdy popada trochę a potem otwiera bagol to ma prysznic na łeb) zaglądnij tak jak mówił kolega rogal133, w okolice lamp.
strzeliniasty, sprawdz uszczelki drzwi kierowcy, taka harmonijke na kable czy są szczelne i przednią szybe czy klej trzyma się jeszcze jesli masz oryginalna, bo ja własnie miałem jezioro tam gdzie kierowca siedzi i woda leciała przez szybe tzn przez klej do którego jest przyklejona szyba.
strzeliniasty, mi sie zdaje ze albo masz jeden mega przeciek przez lampe albo dwa mniejsze... sprawdz kanaly od odprowdzania wody przy szyberdachu o ile go masz jak sie zapchaja to woda leci wlasnie pod nogi kierowcy jakims cudem(sam mialem ten problem) no i odkrec lampy zobacz jak wygladaja uszczelki i najlepiej nasmaruj silikonem
jak masz szyberdach otwarty to te otwory znajduja sie przy woerzcholkach z przodu i leca przez przednie slupki w dol (jak otworzysz drzwi to tam masz takie wypustki gumowe wystajace cyndzelki i tamtedy walsnie ta woda splywa
ale szyberdachu nie otworze bo prowadnica jest trzasnieta wiec jedyne wyjscie do sprawdzenie kanalikow. mi ktos mowil zebym zdjal plastiki te gdzie sa pasy bezpieczenstwa bo moze tamtedy leciec
wczorajz ciekawosci rozebralem cale podszybie i tam taka uszczelka nie 3mala wiec ja oczyscilem naskamowalem preparater do uszczelek silikon i zlozylem zobacyzmy co to da
nadmienie ze woda tez byla pod dywanikiem kierowcy