Woda w kabinie

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez gluszek » 21 lip 2009, o 23:56

Kamil ja o tym wiem, że jest otwieranie awaryjne, przecież wyżej napisałem, że otwieram imbusem :wstyd: Chodzi mi tylko o to czy imbusem można otworzyć szyber całkowicie...
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

Postprzez swatu » 22 lip 2009, o 10:57

gluszek napisał(a):Chodzi mi tylko o to czy imbusem można otworzyć szyber całkowicie...
klucz słuzy do awaryjnego otwierania i zamykania szybry ,wiec i otworzysz go i zamkniesz.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez gluszek » 22 lip 2009, o 12:48

Tak swatu ale można go tylko uchylić, dalej się nie da bo próbowałem...
GOLF 3 by głuszek
gluszek
Members

Postprzez swatu » 22 lip 2009, o 14:30

no bo jest ogranicznik na prowadnicach.
swatu
VIP

Postprzez gluszek » 22 lip 2009, o 16:03

no właśnie... Trzeba było tak od razu ;-) Sprawdziłem go i silniczek działa, ale się tylko uchyla a jak chce zamknąć to zamyka się tylko prawa strona a lewa stoi w miejscu bo coś tam właśnie jest uszkodzone tylko nie wiem czy prowadnica czy linka czy jeszcze coś innego...
GOLF 3 by głuszek
gluszek
Members

Postprzez swatu » 22 lip 2009, o 16:09

gluszek napisał(a):Sprawdziłem go i silniczek działa, ale się tylko uchyla a jak chce zamknąć to zamyka się tylko prawa strona a lewa stoi w miejscu bo coś tam właśnie jest uszkodzone tylko nie wiem czy prowadnica czy linka czy jeszcze coś innego...
prowadnica ,to samo jest u mnie tam jest na niej taki element co przesuwa sie i on sie zerwal bo jedna strona idzie normalnie a druga stoi w miejscu.Dopiro jak sie wezmie plaskim srubokretem i zacznie pchac ten element do szyber zacznie sie składac ale jednoczesnie trzeba krecic kluczem ampolowym i srubokretem pchac ta zapadke .Wtedy szyber sie zamknie.
swatu
VIP

Postprzez gluszek » 22 lip 2009, o 16:27

swatu dokładnie tak jak mówisz... Żeby zamknąć trzeba popchnąć ten element po lewej stronie i się domknie... Można to jakoś naprawić?
GOLF 3 by głuszek
gluszek
Members

Postprzez swatu » 22 lip 2009, o 16:31

wiesz co ja to juz 2 razy naprawiałem (znajomy mi robił) ale i tak mi wysiadło ,wiec dałem sobie z tym spokój. Na vwgolf.pl jest porada jak to naprawic ,ale ja ci nie powiejak bo sam tego nie robiłem .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=17245
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=57612
http://www.vwgolf.pl/?page_id=203
swatu
VIP

Postprzez Angelus102 » 24 lip 2009, o 22:46

mozesz rowniez sprawdzic czy woda sie nazbierala kolo filtra kabinowego,ja mialem ten sam problem za kazdym razem jak deszcz padal miale pod nogami z jednej i zdrugiej strony jezioro w aucie ,okazalo sie ze woda nazbierala sie kolo fitra bainowego ,wjezdzajac w zakret woda przesiakala przez filtr i dostawala sie do wnetrza pojazdu :-x ,okazalo sie ze odplywy byly pozatykane liscmi oraz ziemia z jednej i drugiej strony wybralem 3 pelne garscie ziemi :zly:
Vampir
Angelus102
Berbeć

Postprzez gaceq » 31 lip 2009, o 18:52

Dziś wyjąłem podstawę filtra żeby sprawdzić powód jeziorka w aucie i małe zdziwienie. Mam 3 otwory nie wiadomo do czego przez które woda spokojnie może się wlać w nawiew.
To firmowe "dziurki" ? dodam że to nie wyjedzone przez rdzę tylko ładne otworki.
Od niczego zakleiłem je silikonem ale zapytać o nie muszę bo mi spać nie dają :/

Obrazek
gaceq
Badacz tematu

Postprzez swatu » 31 lip 2009, o 19:54

no skoro nie szły tamtedy zadne przewody ,a jedynie slużyły do np.odprowadzania powietrza czy czegos w tymrodzaju to zaklejenie ich nie powinno skutkowac czyms złym.
A chociaz teraz jak zakleiłes je woda do srodka sie nie leje?
swatu
VIP

Postprzez gaceq » 31 lip 2009, o 20:09

No właśnie nie sprawdzałem wiadrem :) Ale co mnie jeszcze boli to listwa zasłaniająca filtr nie jest szczelna przy szybie może to wina spinek, muszę ją zdjąć i przez całą długość nakleić jakąś cieniutką uszczelkę mam nadzieję że taką znajdę najlepiej z m/b

A drugie pytanko to jeśli ktos w was już to zdejmował czy pod blachą (grot prawej strzałki na foto) jest jakaś uszczelka czy szpara między połączeniem ? Po długości była jakaś taka naklejona ale po tylu latach nie wiele z tego zostało i nie wiem czy zostawić jak jest czy uszczelnić to czymś ? Choć to było coś cienkiego więc raczej wątpię że to uszczelka była :/
gaceq
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - - https://www.pro-energy.com.pl/

Powrót do Nadwozie