woda w kierunkowskazie???

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez carolin7 » 1 kwi 2012, o 18:32

witam,

woda zbiera mi sie w kierunowskazie od strony kierowcy!!! a podczas mrozu zamarza caly kierunek i nie dziala!!

wiec wymienilam obudowe i gniazdo i oczywiscie nowa uszczelke dalam i znów to samo od str kierowcy hmm...

moze ktos wie dlaczego??? :?: :!: :?:

prosze o pomoc :)
carolin7
Berbeć

Postprzez PrzemkoXVI » 1 kwi 2012, o 18:34

Sądzę, że to wina nieoryginalnych kierunkowskazów ;-) .

Zawsze można rozkręcić kierunek i na nowo silikonem skleić. Jednak bardziej proponuję porozglądać się po szrotach, czy też poszukać w internecie za nowymi. Cena nie jest wysoka.

Mówimy tu o oryginalnych kierunkowskazach, czy o tych typu "clear" ?
PrzemkoXVI
Members

Postprzez carolin7 » 1 kwi 2012, o 18:44

o oryginalnych, sprobuje, dzieki :)
carolin7
Berbeć

Postprzez Lobus » 1 kwi 2012, o 18:47

carolin7, mam to samo , może nie tyle co woda ale cały czas paruję więc gdzieś ta woda jest, suszyłem dmuchałem czyściłem i tak dalej paruję i tak, a mam ori kierunek widocznie ten typ tak ma ;p
Lobus
Ekspert

Postprzez peta1992 » 1 kwi 2012, o 18:49

miałem ten sam problem lecz u mnie pomogła wymiana uszczelek po stare były już popękane, a u Cb mówisz dalej cieknie... a uszczelka napewno odpowiedniej grubości żeby odpowiednio uszczelniła ? bo ja nie mogłem dostać takiej jak orginał więc założyłem jedną cienką i jedną grubsza do tego i teraz miodzio może u cb też było by trzeba tak zrobić...
peta1992
Gaduła

Postprzez prezesik » 2 kwi 2012, o 06:29

u mnie np. Cleary maja z tyłu takie rurki odpowietrząjace, na których powinny być takie zakręcone gumowe wężyki. Ja tych gumek nie miałem i woda lała się od kół, które swoim pędem rozrzucały wodę, a woda trawiała w te odpowietrzające otworki. Jakbym miał te boczne osłony ( listki ) łączące zderzak z nadkolem to nie byłoby tego problemu.
prezesik
Members

Postprzez golf 1.4 » 5 kwi 2012, o 00:27

Ja bym przesmarował ten kierunek silikonem. Miałem to samo u siebie więc wyjąłem kierunek i posmarowałem na łączeniu silikonem i palcem rozsmarowałem go. Teraz jest gitarka ;p
golf 1.4
Gaduła

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Nadwozie