wycena uszkodzeń

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

wycena uszkodzeń

Postprzez polliv » 26 lis 2009, o 15:23

ile może kosztować naprawa tych uszkodzeń:

Obrazek

Obrazek

nie ma wgięć, tylko porysowany lakier.
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
polliv
Badacz tematu

wycena uszkodzeń

Postprzez luki34 » 26 lis 2009, o 15:33

trochę kiepsko widać. widzę że przetarte jest poważnie i polerka sama nie pomoże. pasowało by polakierowć. Cena zależy od tego jak ktoś to zrobi czy tylko psiknie ci delikatnie tutaj gdzie rysy czy trzeba będzie malować cały zderzak. myślę że około 300-400zł spokojnie wystarczy
luki34
Czytacz

Postprzez swatu » 26 lis 2009, o 15:35

to zalezy na jakiego lakiernika trafisz ,w zaleznosci od tego ile biora za element mysle ze w 250zł sie zmiescisz.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez K@mil » 26 lis 2009, o 15:49

wez kup czarna farbe w spreju do tego gąbka i zrob sobie ladnie sam na blotniku a zderzak przejedz pasta G3... bo widze ze tylko sam podklad widac nie widac blachę....

a Lakiernik wezmie za to okolo 300/400zł
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez polliv » 26 lis 2009, o 15:51

golf nie jest czarny tylko jakiś fioletowy ciemno :lol: dzieki za odpowiedzi :padam:
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
polliv
Badacz tematu

Postprzez raf.sie » 26 lis 2009, o 18:53

Więc tak to mój mk3 tak mi dziś gościo załatwił.trochę nie w tym dziale polliv brother wpisał ale mniejsza o to.powiem tak było to na stacji lpg gdzie pracuje.stanąłem tak jak zwykle.gościo chciał skręcić 90stopni i nie wyrobił.i tak napisaliśmy oświadczenie że to on i co zrobił i że pokryje koszty naprawy.tyle że teraz tak myślę chyba błąd trochę zrobiłem otóż mam takie dane jak imię nazwisko adres seria dowodu osobistego nr rej nr vin i nr polisy.tyle że ten gościo dopiero co kupił ten samochód i jeszcze nie przerejestrowal na siebie.pokazał mi tylko umowę że kupił go na siebie.i teraz nie mam danych na kogo ta polisa jest wypisana ani nic.niby gość ma w pon przyjechać i zapłacić od ręki za to.ale jak nie to czy da radę przez ubezpieczenie??a co jeśli on przerejestruje jutro np??jakieś rady??
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez luki34 » 26 lis 2009, o 20:23

ważne że masz nr polisy oraz dane kierującego.
luki34
Czytacz

Postprzez Pascal » 27 lis 2009, o 01:27

Polliv może teraz ja tobie pomogę ;-)

Na początek trzeba wyrównać strukture, ale calkowicie jej nie zdzierać...papierem 240 później 320 lub papierami wodnymi ale to w zależności jaki masz lakier metalik czy akrylowy.Pasta G3 też będzie dobra.Później dajesz podkład znów papier i w końcu lakier.Czekasz minimum 3 dni i jedziesz drobnym papierem 2000 :arrow: szlifujesz.Na koniec mleczko do nowych lakierów firmy Boll.Koszt zrobienia takiego zabiegu samemu niecałe 154zł...koszt u lakiernika ponad 300zł...aha do tego dojdzie ci jeszcze utwardzacz...

Druga opcja jest trudniejsza gdy mamy dość duże rysy wtedy szpachla czekamy 30 minut i dalej wiadomo już co ;-)

Jezeli już zdecydujesz się samemu to zrobić nie używaj spraya bo nie zawiera on utwardzacza :cisza: lub poprostu przygotuj lakiernikowi już zderzak do malowania...zawsze to taniej
Pascal
Members

- - -

Powrót do Nadwozie