wycieraczki słabo wycierają

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez wesoly_99 » 31 sty 2013, o 12:42

Panowie, szukałem i szukałem, ale podobnego problemu nie znalazłem...
Mam nowe wycieraczki - pióra..(na starych też tak jest) wycierają ok,ale na środku nie dociskaj dobrze do szyby i nie wycierają dobrze.. zostaje taki pas rozmazany ;/ CO ZROBIC???
zrobić coś ze sprężynami w ramionach wycieraczek czy coś innego, np pod plastikiem pod maską, czy co?? pomóżcie,bo to jest denerwujące jak tak nie wycierają..a zwłaszcza a taką pogodę..
wesoly_99
Czytacz

Postprzez prezesik » 31 sty 2013, o 12:50

Pozostaje wymienić ramiona na nowe. Jest jeszcze jeden sposób - ja nagiąłem ramię. Fakt, wygląda trochę jak pałąk, ale dobrze dociska do szyby - poradził mi jeden kolega.
prezesik
Members

Postprzez AdiK__ » 31 sty 2013, o 12:59

Można spróbować podgiąć ramię między owa sprężyną a samym piórem wycieraczki jeśli to nie pomoże to szukaj nowych ramion.
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez wesoly_99 » 31 sty 2013, o 13:09

hmm..Koledzy,a od czego to moglo się stać??? dzisiaj spróbuję wygiąć..
wesoly_99
Czytacz

Postprzez prezesik » 31 sty 2013, o 13:15

Zmęczenie materiału - mowa o sprężynach w ramionach. Po kilkunastu latach są już dość wyciągnięte i nie dociskają ramion. Nagnij ramiona i będzie dobrze. Daj znać czy pomogło.
prezesik
Members

Postprzez wesoly_99 » 31 sty 2013, o 13:28

pewnie,ze dam znac... a od razu tutaj doczepie pytanko,zeby kolejnego postu nie robić... - jak nałatwiej i najszybciej podsufitkę przykleić?? mam kombi i odkleiła mi się aż prawie do wypuklenia od szyberdachu
wesoly_99
Czytacz

Postprzez prezesik » 10 lut 2013, o 11:43

No i jak wycieraczki?
prezesik
Members

Postprzez GUzzER » 12 lut 2013, o 11:13

ja też swego czasu miałęm problem z wycieraczkami w mrożne dni strasznie wolno chodziły i "lwea" od strony kierowcy słabo sciagałą , tak samo pomyslałem sprezyny no nic kupie nowe ramiona , nowe ramiona załozone ale dalej cos nie tak prawa sciagałą jak złoto a lewa tak lewo troche :P i ciagle mnie irytwało dlaczego tak powoli chodza (przypuszczałem ze silnik sie konczy albo zamarza :hyhy: ) w efekcie okazało sie tak ze pewnego mroznego poranku lewa wycieraczka "odskoczyła od szyby i wszystko staneło :-o , okazało sie ze pekła rozpóra podtrzymujaca oba mechanizmy w kupie a przyczyna tego było dostanie sie wody przez popekana gumke pomiedzy wielko kliniem a a korpusem w którym jest zamocowany , naprawa koszt 30 zł na szrocie dostałem uzywke z silnikiem odkrecic poprostować to co pogieły stare ciegła i w droge , od tamtej pory zarówno lewa jak i prawa sciagaja wyśmienicie . :cwaniak: . Tak wiecwarto od czasu do czasu wpuscic tam WD40 albo w ciepły dzień przedmychac spreżonym powietrzem ;-)
GUzzER
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie