Wycieraczki

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Wycieraczki

Postprzez Patryk7171 » 31 gru 2011, o 00:54

Siemka. Mam takie pytanie. W sezonie letnim kupiłem do swojego golfika płaskie wycieraczki w OBI zauważyłem ze są to kupiłem po założeniu ich w deszcz skrzypią i to dość intensywnie myslalem ze to sprawa tych zatrzaskow ale ustabilizowalem je by sie nie ruszały ale nadal skrzypią wiec teraz mam zwykłe piórowe ze stalowym stelażem co może być przyczyna skrzypienia??? dodaje ze wycieraczka jest dobrze dociśnięta do szyby.
Patryk7171
Czytacz

Wycieraczki

Postprzez Tesseract » 31 gru 2011, o 01:43

wychodzi na to ze wycieraczki z obi maja slaba jakosc gumy i to jest przyczyna
Tesseract
Czytacz

Postprzez AdiK__ » 31 gru 2011, o 09:18

Sprawdź ramię może już nie dociska z właściwą siłą i wycieraczka skacze delikatnie powodując pisk.
AdiK__
Members

Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 31 gru 2011, o 13:29

Ale czy te stalowe też skrzypią? Poza kiepską gumą, przyczyna skrzypienie to chodzenie pióra pod niewłaściwym kątem, ma być prostopadle do szyby, jeśli sa pod skosem to wjędną stronę chodzą gładko a w drugą skrzypią. Jeśli to nie jest spowodowanezłą jakością samej wycieraczki, to trzeba skręcić trochę ramię wzdłuż osi, chwycić dwoma narzędziami typu francuz lub duże kombinerki, podłożyć kawałki plastyku żeby lakieru nie zedrzeć i skręcać.
pablomed
Members

Postprzez K@mil » 31 gru 2011, o 14:21

Pewnie kupiles te wycieraczki z sztywną gumą i dlatego Ci piszczą, po prostu jaka cena taka jakość :) :mrgreen:
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Patryk7171 » 31 gru 2011, o 14:24

pablomed napisał(a):Ale czy te stalowe też skrzypią? Poza kiepską gumą, przyczyna skrzypienie to chodzenie pióra pod niewłaściwym kątem, ma być prostopadle do szyby, jeśli sa pod skosem to wjędną stronę chodzą gładko a w drugą skrzypią. Jeśli to nie jest spowodowanezłą jakością samej wycieraczki, to trzeba skręcić trochę ramię wzdłuż osi, chwycić dwoma narzędziami typu francuz lub duże kombinerki, podłożyć kawałki plastyku żeby lakieru nie zedrzeć i skręcać.

Stalowe nie skrzypią.
Patryk7171
Czytacz

Postprzez Miczu13 » 31 gru 2011, o 18:58

ja mam plaskie wycieraczki bosha i dzialaja super ;)
moze kupiles jakies grafitowe czy jak tam sie to nazywa ;p
VW...Golf...III...Bbs...
Miczu13
Czytacz

- - -

Powrót do Nadwozie