wygłuszenie

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

wygłuszenie

Postprzez dezerter35 » 11 lut 2013, o 09:06

kupiłem,, MATA Wygłuszająca FILC POROSO'' wywaliłem stare wygłuszenie (kilka dziur się znalazło w podłodze, załatane) jak jadę i wrzucę luz tzn silnik nie ciągnie jest ok ale jak ciągnie to jest głośno ,może to wina braku wygłuszenia silnika? Wyciszona cała podłoga pod tylną kanapą też i dalej jest kicha poradzi ktoś ?
dezerter35
Czytacz

wygłuszenie

Postprzez pietrasiak2 » 11 lut 2013, o 10:53

To nie ma ? Mają nawet wpływ osłony radiacyjne tłumników , nawet ich perforacja. Poza tym dokładnie odtworzyłeś wygłuszenie od środka , ważna też jest skuteczność tłumienia z tego co słyszałem :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez dezerter35 » 11 lut 2013, o 14:52

to wygłuszenie maski pomoże czy nie?
dezerter35
Czytacz

Postprzez golf 1.4 » 22 lut 2013, o 03:36

Pomoże, ale jak chcesz założyć seryjną matę na maskę to nie polecam tego jak nie masz osłony pod silnikiem bo będzie zbierać c ały syf który wpada do komory silnika, wiem to po sobie po tygodniu zdjąłem tą matę bo była brudna.
golf 1.4
Gaduła

Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez brzesiu » 22 lut 2013, o 14:21

W grodzi silnika tam gdzie wchodzi kolumna kierownicza orginalnie masz dziure wielkości arbuza ;P

VW wymyslił to tak ze uszczelni to kawałkiem gumowego kondona i bedzie gitarra.

Ja tobie polecam taki patent, bierzesz pianke do montażu okien walisz jej tak zeby ta dziurę załatać a gdzy bedzie ona wiązac kilka razy obkrecasz kierownicą.

Tylko nie zapomnij bo później bedziesz miał sporo dłubania.
Wtedy przycinasz sobie kawałek filcu tak żeby tylko było miejsce na kolumne zakładasz ta plastikowa osłone i gra muzyka nie słychac silnika ;)

Druga sprawa orginalne wygłuszenie w formie tych gestych pianek jest mega skuteczne. Jak chcesz je poprawic to podklejasz maty pod spód, na nadkola, na sciane grodziową ale nie wywalasz tego wygłuszenia.
Zapraszam wszystkich do odwiedzenia mojego firmowego Bloga https://www.rabbittranspoland.com/pl/blog a gdyby ktoś potrzebował taksówki na lotnisko w Gdańsku zapraszam na stronę https://www.rabbittranspoland.com/pl
brzesiu
Badacz tematu

Rocznik: 1993
Silnik: 1z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Nadwozie