Wymiana drzwi + wnętrzności.

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez kusiu » 10 cze 2012, o 22:17

Witam!
Czy ktoś z Was wymieniał drzwi i mógłby mi służyć poradą? Co i jak wybebeszać? Czy są jakieś trzpienie do wybicia bo w astrze były na zawiasach ;p a najbardziej mnie interesuje jak wyjąć szybę :P Auto posiada elektrykę, drzwi przód pasażera :)
kusiu
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 10 cze 2012, o 22:36

drzwi sobie rozbierz przed demontażem. Zdejmij zaślepkę uchwytu, pod nią są dwie śruby, trzecia maleńka może być przy klamce, wykręć guzik od zamykania i podważając zdejmij tapicerkę. Potem folię (lub piankę) spod tapicerki. Przed odjęciem tapicerki porozpinaj wtyczki o włącznika szyby głośników co tam masz. Potem zdemontuj mechanizm szyb - 5 śrub, lusterko - właściwie niema o czym pisac bo wszystko proste jest. Zawiasy nie mają wybijanego trzepienia, sa mocowane na śruby torxy do drzwi - te odkręć w tym momencie prosząc kogoś o pomoc żeby drzwi podtrzymał coby szkód na lakierze progu nie narobiły. Szyba wychodzi łatwo w górę lekko pod skosem- jest mocowana po jednej śrubie do uchwytu w każdej prowadnicy
pablomed
Members

Postprzez kusiu » 10 cze 2012, o 23:09

Lusterka i tapicerkę nie raz zdejmowałem i inne pierdoły, głównie właśnie chodziło mi o szybę, podnośnik szybki i zawiasy drzwi, gdyż tego nie robiłem :) Auto dostało strzała w bok i redukując koszty chcę większość rzeczy sam zrobić ( mam dostęp do blach pod kolor). W każdym bądź razie, dzięki za szybką i rzeczową informację :)
kusiu
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nadwozie