wymiana lusterka jak to zrobić?

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez alfa2 » 20 sty 2010, o 21:30

Ostatni ktoś mi zawinął lusterko i niewiele z niego zostało, kupiłem na szrocie .
Jak się do tego zabrać żeby czego nie urwać?
Muszę też odkręcić zewnętrzną część do malowania tez nie bardzo wiem co i jak podwarzyć abym nie musiał znowu szukać lustra.
Lusterko elektryczne od strony pasażera wystaje nawet jakaś kostka do wpięcia tak jak w podnośniku do szyb.
Może ktoś natknął się na jakąś fotoporade może?

Dziękuje za odpowiedzi.
Golf 3,rocznik 96, silnik ADZ, 1,8 Benzyna + Gaz, klima,ABS, wspomaganie kierownicy, elek. szyby, elek. lusterka
alfa2
Czytacz

Postprzez alfa2 » 22 sty 2010, o 12:57

chodzi mi nie o wkład lusterka ale o zewnętrzną jego obudowę którą się maluje lakierem, Jak to zdemontować?
Golf 3,rocznik 96, silnik ADZ, 1,8 Benzyna + Gaz, klima,ABS, wspomaganie kierownicy, elek. szyby, elek. lusterka
alfa2
Czytacz

Postprzez pablomed » 22 sty 2010, o 21:29

najlepiej wypiąć najpierw sam wkład lusterka i wyjąć, wówczas zyskujesz dostęp do zarzasków trzymających obudowę. Jeśli stara jest zniszczona to bez strachu szarpiesz za krawedź i wyjedzie
pablomed
Members

Postprzez alfa2 » 23 sty 2010, o 10:51

wielkie dzięki kolego, rozebrałem . Dokładnie tak jak piszesz poszło ok, teraz tylko go muszę przemalować i dobrze skleić na klej
alfa2
Czytacz

Postprzez BOYANKA » 3 sty 2013, o 20:15

witam jak zdjąc lusterko od kierowcy, krok po kroku:)całośc kompletnie zdemontować.niestety zostało złamane i chce je wymienić

[ Dodano: 2013-01-03, 19:17 ]
a może ktos ma na sprzedaż lewe lusterko do golfa 3,z okolic torunia
BOYANKA
Berbeć

Postprzez palio » 3 sty 2013, o 21:08

Obojętnie czy masz elektryczne czy manualne musisz zdjąć boczek drzwi. Do zdemontowania sterowania odkręcasz układ linek jak masz manualne lub rozpinasz kostkę elektryczną a następnie zdejmujesz od środka drzwi czarny plastikowy trójkąt lusterka. Ciężko schodzi bo ma trzy bolce na wcisk. Pod trójkątem masz trzy śruby, odkręcasz je i masz lusterko odkręcone. Czasem się zassie na drzwiach od zewnątrz i trzeba troszkę pokiwać nim.
palio
Administrator

Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Nadwozie