Wymiana tylnich lamp w kombi

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez piotr86 » 15 sie 2008, o 12:15

Witam,chciałem się zapytać czy żeby wymontować tylnie lampy w kombiaczku trzeba zdemontować cały boczek i mocowanie rolety w bagażniku?Boje się że jak wszytkie te plastiki poodkręcam a potem z powrotem założe,nie bedą już tak pasowały jak wcześniej i będą hałasować (przy czym bedzie to dość długi zabieg) Czy jest jakiś inny sposób i czy ktoś to już przerabiał?Lampa mocowana jest na 3 śruby z czego 2ie można odkręcić bez problemu a do 3 nie ma zabardzo podejścia
piotr86
Czytacz

Postprzez Imper » 15 sie 2008, o 12:42

o nic sie nie boj po rozebraniu czesci powinny nadal pasowac i nic nie powinno halasowac o ile sam niczego nie uszkodzisz... az tak skomplikowane to nie jest kolego raczej wystarczy tylko troche uwagi nie wiem dokladnie jak to wyglada w varincie ale podejrzewam ze tam technologia chyba nie jest wyzej niz w HB hehe a jesli nie mozesz dojsc do sruby to zdemontuj czesc ktora Ci przeszkadza proste :) pozdro
Imper
Members

Postprzez piotr86 » 15 sie 2008, o 12:48

Napisze szczerze-siakoś nie chce mi sie dłubać przy tym pół dnia,i bawić sie z zatrzaskami i spinkami i to do tego x2 no ale jak nie ma innego wyjścia...ale wydaje mi się że powinien być prostrzy sposób,poczekajmy może ktoś miał podobny "problem"
piotr86
Czytacz

Postprzez Imper » 15 sie 2008, o 13:01

hehe to zmienia postac rzeczy :lol: ale spoko :) poczekamy na kogos kto ma varianta p.s no co do trwania tego zabiegu to z pewnoscia nie pol dnia hehe chyba ze liczysz jakas przerwe na male 0.5 :lol: pozdro :)
Imper
Members

Postprzez jacekPlacekkk » 18 sie 2008, o 19:26

z ciekawosci napiszee że w mym [shadow=red][/shadow]mk 2 wymieniłem lampyy w 10 minut!!!!! a też mam varianta teraz i i i i mysle że sobie poradzisz!!!! :-D
BLUE JAZZ TDi --->

nowe foty VariantA strona 4...

moj-golf/variant-tdi-nastepca-t24626-36.html
jacekPlacekkk
Gaduła

Postprzez misza132 » 15 gru 2008, o 17:57

siemka, post juz stary, no ale wymianilem wlasnie tylnia lampe w kombi. lewa odkrecilem boczek tylko nie do konca.. tak zeby mozna bylo go odchylic, a reszta prosta sprawa 3 srubki i juz. do srobek latwy dostep, wystarczy nasadowa 8semka,przedluzka i gzrechotkai juz:) pozdrawiam... aha czas wmiany ok ;-) 15-20 min :-> ;-)
misza132
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie