wymiana uszczelki w szyberdachu

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Kris:) » 26 lis 2008, o 13:18

witam wszystkich, zauważyłem dzisiaj że uszczelka w moim szyberdachu nie jest dokładnie spasowana z moim dachem( pomiędzy uszczelką a dachem jest wystarczająco duża szpara żeby zobaczyć podłożony palec ) jest to pewnie spowodowane dostaniem się wody i atakiem mrozu co wynikiem tego jest szpara. Obawiam się że przez tą szparę będzie lała się woda. Moje pytanie brzmi w jaki sposób naprawić tą usterkę ???? czy będzie potrzeba wymiany tej uszczelki ???? jaki będzie koszt takiej wymiany ( może da sie to samemu wymienić ) jeśli tak orientuje sie ktoś gdzie i po ile dostane taką uszczelkę.

myślałem o podklejeniu uszczelki sylikonem czy to zda egzamin ????

dodam że szyberdach jest oryginalny od vw :)

z góry dzięki za pomoc
Kris:)
Berbeć

Postprzez Cysiu_NS » 26 lis 2008, o 17:43

to nie jest usterka szyberdach vw nie jest robiony na szczelnosc do niego ma wlewac sie woda a oprowadzaja sie odplywy miedzy uszczelka a dachem ma byc luz a jezeli ci przecieka to masz zatkane odplywy
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez wojtek070580 » 26 lis 2008, o 18:25

w wv są odpływy i woda spływa rynienką iodpływami jeżeli nie są zapchane ja też mam szczeliny przy szyberdachu ale nic nie cieknie do środka ,
wojtek070580
Badacz tematu

Postprzez Kris:) » 25 gru 2008, o 17:29

mieliście racje wszystko jest ok wyczyściłem i przedkałem odpływy :) troche syfu było traz jest wszystko ok dziękuje za pomoc :)
Kris:)
Berbeć

- - -

Powrót do Nadwozie